СРАМНО ОГЛАШАВАЊЕ КФОРА: "Наша патрола случајно ушла у двориште вртића у Лепосавићу"

Новости онлајн

07. 12. 2022. у 22:30

РЕГИОНАЛНЕ команде Исток из САД извршили су оперативну безбедносну дужност и својим возилима случајно ушли на паркинг обданишта у Лепосавићу, саопштио је КФОР.

СРАМНО ОГЛАШАВАЊЕ КФОРА: Наша патрола случајно ушла у двориште вртића у Лепосавићу

Фото: Косово Онлине

Кфор је тако одговорио на питање Косово онлајна због чега су припадници Кфора ушли у двориште обданишта, и додао да је до тога дошло када је патрола Кфора, док је покушавала да дође до "препоручене посматрачке тачке", случајно скренула у погрешну улицу која је постала ћорсокак.

- Пошто се пут нагло завршио, тражили су да уђу на паркинг оближњег вртића да се окрену и врате путем којим су дошли. Због језичке баријере која се појавила, патрола није могла да саопшти своје невине намере да захтевају да им се отвори капија како би окренула своја возила. Случајни долазак и забуна трајали су укупно мање од 10 минута. Због појачане заштите због догађаја од претходног дана у вези са експлозивним направама у околним општинама и околини, војник у панцирима и пушком изашао је из возила на паркингу како би пружио помоћ возачу и спречио оштећење возила, имовине или возила око школе. Због немогућности да ефикасно комуницирају шта су радили, особље вртића је својом перцепцијом такође уплашило део деце у вртићу - наводи се у саопштењу.

Због тог догађаја Кфор се извинио због евентуалних неспоразума и због тога што су омели рад вртића.

- Желимо да уверимо све да ће КФОР увек деловати да гарантује безбедно окружење за све грађане (тзв.) Косова. Мисија КФОР-а предвођена НАТО-ом остаје увек спремна да пружи било какво појашњење и наставља да делује у оквиру мандата добијеног од Уједињених нација у Резолуцији 1244 из 2009. године - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (4)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена