КУРТИЈЕВ ХАРАЧ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: РОСУ специјалци заплењују вино од српског виноградара (ВИДЕО)

Новости онлине

07. 12. 2022. у 18:22 >> 18:22

У ВЕЛИКОЈ Хочи у току је заплена домаћег вина од стране косовских цариника, од Срђана Петровића власника винограда, који од почетка короне није излазио на тржиште, нити је своје вино продавао.

КУРТИЈЕВ ХАРАЧ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: РОСУ специјалци заплењују вино од српског виноградара (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/ Kosovo Online Live

Припадници специјалне јединице Росу полиције, заједно са представницима тзв. Царине Косова налазе се испред куће Срђана Петровића у Великој Хочи и чекају да дође цистерна у којој ће бити заплењено вино.

Иако годинама Срђан вино није продавао већ га је чувао за неке боље дане и у складу са косовским законима своју фирму је ставио у „мировање“, од стране косовске царине је данас обавештен да се очекује долазак цистерне која ће преточити вино и запленити га.

Срђан у својој виници има 40.000 литара вина и имао је рок да то пријави до 15. јануара, чак је и по сазнању да је покренут поступак отишао код надлежних служби у жељи да измири обавезе и да плати казне уколико је у нечему погрешио.

- Хтео сам да платим све што сам дужан, рекли су ми да ће ме то коштати око 35.000 евра и на све сам пристао, чак су ми рекли да је све у реду и да то треба да платим, али ево данас су ми цариници пред вратима заједно са специјалцима из Росу јединице и не знам шта да радим. Ово вино ће бити покварено ако се све претече у једну цистерну како су они намеравали. Помешаће више врста вина и то ником неће бити на корист, а штета ће бити огромна за мене - рекао нам је Петровић.

У овом тренутку испод породичне куће Петровића очекује се долазак цистерни, а у дворишту куће и на улици испред окупљен је велики број мештана који су забринути због овакве ситуације јер су и сами произвођачи вина.

(Косово онлајн)

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (3)

УСЛЕДИЋЕ ОДМАЗДА, КИЈЕВ ЋЕ ИЗГОРЕТИ: Нема преговора