ОДЛУКА СТУПИЛА НА СНАГУ: Продужено важење регистрације возила са ознакама српских градова са КиМ

Тањуг

07. 12. 2022. у 11:43

ВЛАДА Србије усвојила је Уредбу о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија.

ОДЛУКА СТУПИЛА НА СНАГУ: Продужено важење регистрације возила са ознакама српских градова са КиМ

Фото Марија Стевановић

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, уредба је усвојена на јучерашњој седници, а данас ступа на снагу.

Усвајањем ове уредбе свим возилима са ознакама КМ, ПР, ГЛ и именима других српских градова на подручју АП Косово и Метохија биће продужена регистрација од сада па надаље.

Ова возила ће моћи, као и до сада, да се несметано крећу у саобраћају, уз поседовање обавезне полисе осигурања и доказа о техничком прегледу возила, не старијем од годину дана.

Влада је одлуку донела у складу са прописима о регистрацији моторних возила надлежних органа Републике Србије, као и договором постигнутим у оквиру дијалога између Београда и Приштине о спречавању ескалације ситуације и наставку трагања за трајним решењем по питању регистарских таблица моторних возила на простору АП Косово и Метохија.

Влада је јуче усвојила и Закључак о усвајању извештаја о разговорима који су вођени 23. новембра у Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини, уз посредовање Европске уније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Ја вам гарантујем само једну ствар

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 18:38

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ВЕЋ ОСАМ МЕСЕЦИ У БОЛНИЦИ: Од чега болује Мока Славнић - Вратила ми се вера у Бога, молим се у болничкој капели