БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Novosti online

05. 12. 2022. у 21:57

ЕКСТРЕМИСТИЧКИ кругови у Албанији, предвођени бившим премијером и актуелним лидером Демократске партије Саљием Беришом спремају велике демонстрације против председника Србије Александра Вучића, који долази у Тирану на Самит Европске уније и Западног Балкана - сазнају незванично "Новости".

БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Фото: Новости

Према нашим информацијама Бериша и националистички кругови потпомогнути и екстремистима са Косова и Метохије планирају масовно окупљање у подне на централним градским улицама како би изразили незадовољство тиме што је први човек наше државе дошао у њихову престоницу.

Намера је и да се изазову инциденти, али и да се пошаље порука госту из Београда да је непожељан, јер ови кругови у Албанији управо Вучића виде као идејног творца Отвореног Балкана, што је по њима синоним за економску и политичку надмоћ наше државе у читавом региону.

Подсетимо, ово није први пут да Бериша организује протесте против доласка нашег председника у Тирану. Албански екстремисти протестовали су и прошле године, 20. децембра, због доласка Александра Вучића у Албанију.

Бериша је у говору пред окупљенима рекао да је протест организован против пројекта „Отворени Балкан“, који је, према његовој оцени, "настоји да врати српску хегемонију на Балкану".

За одржавање реда и мира у Тирани тада је ангажовано 2.000 полицајаца, док су по крововима зграда били распоређени снајперисти.

Екстремисти су тада скинули српске заставе које су биле окачене по граду, а потом их спаљивали.

Они су се тада поделити у две групе и хтели су  да пресеку колону у којој се налази Вучић, а која је ишла од аеродрома.

Подсећамо, албански екстремисти су против председника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи "Отворени Балкан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (44)

ЧАСНЕ ВЕРИГЕ СВЕТОГ ПЕТРА: Шта данас никако не би требало да радите - народни обичаји и веровања