"КУРТИЈЕВА МАРИОНЕТА НЕНАД РАШИЋ" Петковић: Он не представља српски народ, за њега Срби нису гласали

Novosti online

01. 12. 2022. у 12:59

ИМЕНОВАЊЕМ Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак Привремених институција самоуправе, Аљбин Курти је брутално прекршио сопствени такозвани устав и још једном погазио права српског народа на Косову и Метохији, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

КУРТИЈЕВА МАРИОНЕТА НЕНАД РАШИЋ Петковић: Он не представља српски народ, за њега Срби нису гласали

Фото: Принтсцреен/РТС

- Куртијева марионета Ненад Рашић заједно са Радом Трајковић не представља српски народ на Косову и Метохији, за њега Срби нису гласали на последњим изборима, већ представља Аљбина Куртија и његову милитантну политику према свему српском на КиМ. То показују и резултати са последњих избора на КиМ на којима је листа коју је креирао Рашић освојила 0,173 одсто гласова, за разлику од Српске листе за коју је гласало скоро 96 одсто српског народа - наводи даље Петковић.

- Чак и унутрашњи тзв. највиши правни акт Приштине у члану 96, став 5 предвиђа да избор министра привремених институција самоуправе мора имати подршку већине посланика српске заједнице, у овом случају Српске листе, а такву подршку Курти никада не би добио од посланика Српске листе за избор своје марионете на министарско место.

- Избор Рашића највећи је доказ онога на шта све време упозоравамо, да на КиМ постоје Куртијеви Срби који су спремни на све зарад личног интереса и дила са Приштином. Због тога Српска листа као бедем останка и опстанка српског народа на овим просторима једина има подршку званичног Београда и своје државе и никада неће служити властима у Приштини и Аљбину Куртију већ једино свом народу - закључује Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!