СРПСКА ЛИСТА ПРОТИВ ИМЕНОВАЊА РАШИЋА: Подношење жалбе против неуставног деловања Куртија

Новости Онлајн

01. 12. 2022. у 12:34

ПРОТИВУСТАВНОМ одлуком да именује Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак у Влади у Приштини, без сагласности српских посланика, најбољи је пример аутократског, диктаторског, неуставног, незаконитог и антисрпског деловања Аљбина Куртија.

СРПСКА ЛИСТА ПРОТИВ ИМЕНОВАЊА РАШИЋА: Подношење жалбе против неуставног деловања Куртија

Фото АП

Након континуираног кршења Бриселског споразума, Аљбин Курти је још једном показао да не поштује чак ни правне акте Приштине ако су у интересу српског народа. Конкретно овим именовањем Аљбин Курти је прекршио члан 96, став 5 Устава који каже да се за именовање министра из реда српског народа, а који није посланик, мора тражити сагласност већине српских посланика, што Аљбин Курти није учинио, нити Рашић има подршку наших посланика.

Ово противуставно именовање Ненада Рашића је плод деловања Аљбина Куртија да уз себе има лојалне Србе којима ће лични интерес бити испред националног, а који немају никакву подршку српског народа на Косову и Метохији.

Против овог очигледног диктаторског потеза Аљбина Куртија посланици Српске листе ће поднети жалбу Уставном суду, који ће без икаквог одуговлачења морати да потврди да се ради о кршењу устава и кршењу права српског народа.

Овим се показало колико је било стратешки важно да се верификују мандати посланика Српске листе у Скупштини у Приштини, и не дозволи да уместо Српске листе неки Куртијеви Срби дођу у позицију да одлучују о интересима српског народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (2)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну