"КУПОВИНА ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА ИЗ ФОТЕЉЕ" Мали одговорио Никезићу: Србији највише зла нанели они који су "најбоље" знали шта је Србији потребно

Novosti online

01. 12. 2022. у 11:39

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на свом Фејсбук налогу одговорио је потпредседнику Странке слободе и правде Душану Никезићу.

КУПОВИНА ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА ИЗ ФОТЕЉЕ Мали одговорио Никезићу: Србији највише зла нанели они који су најбоље знали шта је Србији потребно

Синиша Мали, Фото Танјуг

- Србији су у њеној историји највише зла нанели они који су „најбоље” знали шта је Србији потребно. Као у популарним рекламама „али, то није све…” Душан Никезић, потпредседник Странке слободе и правде, свакодневно наставља куповину политичких поена – из фотеље.

Али, Никезићу, то није све.

Има мало и онога да је Србија у време када сте били на позицијама на којима сте могли да одлучујете о економској политици довели земљу до рецесије у годинама без кризе, да сте дозволили високе стопе инфлације, опет, у годинама без кризе, да су због вашег лошег управљања стотине хиљада људи остали без посла, да сте обесмислили достојанствен живот грађана Србије пуштањем да курс динара дивља са 80 до 120 динара за један евро.

Али, ни то није било све.

Ви бисте још, иако сте уништили Србију и очигледно не волите своју земљу јер упорно прижељкујете економску апокалипсу, пројектујете сиромаштво, глад, несташице, дозивате рецесију не би ли вам то послужило као адут у политичкој борби.

Рећи ћу Вам да политика није борба за себе, то је борба да будете у позицији да помогнете свом народу. Ако вам је то циљ.

Морам да Вас разочарам и да Вам кажем да, упркос Вашим тајним сновима, Србија никада више неће бити на рубу банкрота уколико о томе одлучују одговорни људи. Економску политику Србије данас воде људи који успевају да одрже све економске резултате, да спроводе реформе, не деклеративно, да унапређују институционални систем на корист грађана Србије и пруже им економски раст, радна места, раст плата и пензија, напредак.

Да се разумете у економију знали бисте да овогодишњи раст српског БДП-а од 4,3, потом 3,9, те 1,1 одсто, по кварталима, није рецесија.

Ово је економски раст у доба и упркос кризи која је генерисана изван српских граница, светском енергетском нестабилношћу узрокованом сукобом у Украјини, а која се надовезала на пандемију која се дешава једном у сто година.

Срећа је, Никезићу, да се ништа од овога није десило за време власти Вас и Вама сличних. Тада би Србија једну од највећих економских криза у последњих 50 година дочекала са незапосленошћу од 25,9 одсто, са страним директним инвестицијама које су биле више инцидент него правило, будући да су први пут премашиле милијарду евра тек када су стручни људи преузали управљање економијом Србије. Данас бисмо били у дужничком ропству да нас је кроз кризу водио неко са Вашим деструктивним идејама о економском колапсу.

Наравно да криза, као и свака пре ове, утиче на Србију. Наравно да се инфлација пренела и на наше тржиште, али је најважније да нисмо седели, кукали и прогнозирали рецесију, него смо предузели одговорне кораке да заштитимо грађане Србије, да ублажимо последице поскупљења, да ограничимо цене хране, горива, да цена струје остане најнижа у региону и са поскупљењима, да сачувамо радна места.

Али то није све, Никезићу.

Очекујемо и даље преливање кризе на Србију, будући да тресе целу Европу, а земље Европске уније су највећи спољнотрговински партнер Србије са учешћем у размени већим од 70 процената.

Очекујемо зато још тешких месеци.

Али не радујемо се као Ви, јер ми не мрзимо Србију. Уместо тога, радимо на томе да заштитимо економију, грађане и привреду.

И у томе успевамо. За мене, то јесте све. Све што се од мене очекује, све што је моја обавеза, све што је моја одговорности.

Од вас, сви се надамо да оно јесте било све. Добро је за Србију да је тако - наводи Мали у објави.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02xUPRFJxggeoKvH6DkzUSx74xyR7qd88SXgEv4uJaUfy2jN4RkvK31ws7xryJHmmVl&id=100051917416503&mibextid=qC1gEa

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну