ПАЛМА У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ СВЕТЕ ГОРЕ: Залагање за традиционалне православне вредности

Новости Онлајн

30. 11. 2022. у 08:39

ПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма борави у посети Светој Гори.

ПАЛМА У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ СВЕТЕ ГОРЕ: Залагање за традиционалне православне вредности

Фото: Јединствена Србија

Марковића је у Кареји, седишту Свете Горе, примио председник Владе Монашке Републике Свете Горе Архимандрит Хирстофор.

- Када човек дође на Свету Гору, духовно се осећа много боље. Ја увек говорим да би сваки грађанин Србије православне вере требао бар једном за живота да посети Свету Гору. Србија и Српска православна црква имају велики проблем на Косову и Метохији где српске цркве и манастире чувају војници КФОР–а и на Косову и Метохији не постоји слобода за православне свештенике и монахе. И оно што је најгоре, када су задушнице, Албанци руше надгробне споменике Срба који су сахрањени на тој светој српској земљи Косову и Метохији. Тако нешто нигде се на свету не догађа осим на Косову и Метохији. И неке земље чланице Европске уније и САД траже од Србије да призна такозвано независно Косово, да нешто што је наше кажемо да није више наше, што Србија никада неће урадити. Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и држави Србији много је цркава и манастира обновљено у целој Србији, укључујучи и Косово и Метохију, а манастир Хиландар је први пут у историји ушао у закон Републике Србије. Ми се залажемо за традиционалне православне вредности и ако сте духовно јаки, онда можете много лакше многе проблеме да пребродите - рекао је Драган Марковић Палма у разговору са архимандритом Христофором.

Фото: Јединствена Србија

Председник Владе Свете Горе: Србија има подршку Свете Горе

- Овде на Светој Гори сви се молимо за српски народ и да све оно што је на Косову и Метохији православно и што је било православно да опет буде православно и да победи правда. У томе имате подршку Свете Горе. Ми смо уверени и дубоко верујемо да ће за српски православни народ и све православне доћи Васкрсење. Замолио бих вас, господине Марковићу, да пренесете моје поздраве вашем председнику Републике Србије Александру Вучићу и моје велико поштовање према њему. Ви сте увек добродошли и ово је и Ваша отаџбина, ово је отаџбина свих православних, то је уградио ваш Свети Сава и зато смо сви ми једно - поручио је председник владе Свете Горе архимандрит Христофор. 

Палма председнику Владе Свете Горе поклонио гусле и српску шајкачу

Драган Марковић Палма је архимандриту Христофору поклонио традиционалне српске гусле, српску шајкачу, као и Плакету са грбом града Јагодине. Марковић је рекао да се Србија никада неће одрећи српске шајкаче која је одбранила и отхранила српски народ. Архимандрит Христофор је узвратио са књигом где су пописане све вредности Свете Горе. 

Фото: Јединствена Србија

Палму и делегацију примио је игуман манастира Хиландар архимандрит Методије 

Драган Марковић Палма се захвалио игуману Методију на гостопримству и истакао да је Србији данас преко потребно јединство и замолио игумана Методија, пошто његова реч вреди и чује се у Србији, да позове на то преко потребно национално и православно јединство. 

Игуман светог манастира Хиландар архимандрит Методије је, пожелевши добродошлицу делегацији, позвао на национално јединство, јер само тако можемо сачувати националне интересе. 

- Уосталом, не стоје случајно четири оцила у нашем грбу. Само слога Србина спасава - рекао је игуман Методије. 

У делегацији су, између осталих, и народни посланици, начелник Поморавског округа, повереник манастира Хиландар за Србију, здравствени радници, професори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ЋЕРКА глумице Дубравке Мијатовић, Ива Радаковић, не експонира се јавно, а када је виде многи кажу да личи на своју мајку од које је, како изгледа, наследила лепоту.

28. 01. 2023. у 08:23

Коментари (0)

ЧАСНЕ ВЕРИГЕ СВЕТОГ ПЕТРА: Шта данас никако не би требало да радите - народни обичаји и веровања