ОРЛИЋ СА МИНИСТРОМ ОДБРАНЕ КИПРА: Доследна одлука Кипра о непризнавању Косова

Новости онлајн

29. 11. 2022. у 20:02

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Владимир Орлић разговарао је данас са министром одбране Кипра Хараламбосом Петридисом кога је обавестио о тешкој ситуацији на Косову и захвалио на принципијеланом ставу Републике Кипар по питању непризнавања Косова и континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

ОРЛИЋ СА МИНИСТРОМ ОДБРАНЕ КИПРА: Доследна одлука Кипра о непризнавању Косова

Фото: Народна скупштина Републике Србије

Како се наводи у саопштењу Скупштине Републике Србије, Орлић је Петридиса известио о потезима Приштине који, како је истакао, за циљ имају физичку елиминацију Срба са Косова.

- У оваквим, готово немогућим условима покушавамо да одржимо дијалог и потпуно је јасно да је Александар Вучић тај који чува мир и стабилност за све, док Аљбин Курти провоцира ескалацију и спроводи терор над српским народом - рекао је Орлић, подсетивши да се формирање Заједнице српских општина, основна обавеза Приштине из Бриселског споразума, игорише готово читаву деценију.

Петридис је поручио да Кипар стоји чврсто иза одлуке о непризнавању Косова, те да ће по овом питању остати доследан и у будућности.

Фото: Народна скупштина Републике Србије

- Неупитно је ко у процесу дијалога провоцира и не поштује договорено, а ко је конструктиван и опредељен за мир. Јасно смо то чули и од Ђузепа Бореља. С обзиром на ситуацију и генерално тешке изазове са којима се суочава свет, наше земље морају да наставе сарадњу и остану јединствене у инсистирању да исти принципи важе за све и на неопходности да се свуда у свету поштује међународно јавно право - рекао је Петридис.

Саговорници су констатовали спремност да добри политички односи буду темељ за додатно унапређење сарадње између Србије и Кипра у свим сегментима, првенствено када је реч о привреди, одбрани, као и на војно-економском плану.

- Током састанка су потврђени одлични билатерални односи две земље, који почивају на узајамном поверењу и историјски потврђеној блискости два народа, а изражена је и посвећеност даљем јачању парламентарне сарадње, првенствено кроз доприносе Посланичке групе пријатељства са Републиком Кипар - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (0)

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ САША ПЕТРОВИЋ: Остаће упамћен по улогама у многим филмовима, али и серијама Вратиће се роде, Луд, збуњен, нормалан...