ВУЧИЋ У НОРВЕШКОЈ: Други дан посете - председник са српским студентима у Трондхајму

Танјуг

29. 11. 2022. у 10:04 >> 12:20

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Трондхајму са српским студентима Норвешког универзитета науке и технологије (НТНУ) и поручио да ће нам у наредном периоду у Србији бити потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије.

ВУЧИЋ У НОРВЕШКОЈ: Други дан посете - председник са српским студентима у Трондхајму

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Увек радостан и поносан када се сретнем са нашим људима у белом свету. Хвала вам за памет, посвећеност и таленат, хвала вам што на најбољи начин представљате Србију! Надам се да ћете се брзо вратити у своју земљу, како бисте пренели и применили врхунско знање које сте овде стекли - написао је Вучић на Инстаграму.

Председник Вучић направио батерију у Норвешкој

- Да ми је неко рекао да ћу за живота успети да направим и батерију, не бих му веровао. Поносан што сам видео и научио нешто ново - написао је Вучић на инстаграму и поделио видео снимак на коме је приказано како је направио батерију.

Председник са српским студентима у Трондхајму

- Недостају нам млади људи који иду у корак са временом, биће нам потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије, који ће на другачији начин обављати посао него што смо до сада радили - рекао је Вучић.

Казао је да ми то не умемо да радимо као Норвежани који су лидери у тој области и да је зато и успостављена сарадња са Норвешком у тој области.

Када то применимо, остаје нам да ускладимо и образовање у складу са тим. Вучић је разговарао са петоро студената из Србије који студирају ОИЕ, ИТ и друго.

Они су Вучићу пожелели добродошлицу а један од њих му је поклонио кутију са колачима од бибера.

Вучић је обишао просторије и лабораторије НТНУ и том приликом је и сам учествовао у прављењу батерије, по новим технологијама. Трондхајм је значајан универзитетски и научни центар.

Председник допутовао у Трондхајм, обилази Универзитет

Председник Србије Александар Вучић, у оквиру дводневне радне посете Норвешкој, допутовао је јутрос у Трондхајм, где ће прво посетити Норвешки универзитет науке и технологије (НТНУ). Трондхајм је значајан универзитетски и научни центар.

Председник ће потом обићи и институт СИНТЕФ и фабрику за производњу батерија Сиеменс баттерy лаб. Планиран је и сусрет са градоначелницом Трондхајма Ритом Отервик и обилазак катедрале Нидарос.

Потом ће, како је предвиђено, бити на радном ручку који ће у част председника Србије приредити градоначелница Трондхајма. Реч је о граду са више од 40.000 студената, који има велики научно-технолошки центар и кампус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (238)

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Епицентар у Доњем Милановцу