РАТ СЕ НЕЋЕ УСКОРО ЗАВРШИТИ: Председник о ситуацији у Украјини

Novosti online

28. 11. 2022. у 22:18

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић каже да би био најсрећнији да дође до примирја у Украјини, али да анализирајући чињенице не верује да ће доћи до тога.

РАТ СЕ НЕЋЕ УСКОРО ЗАВРШИТИ: Председник о ситуацији у Украјини

Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Профимедиа/Илустрација

- (Председник Русије Владимир) Путин користи оно што он има, ови други оно што они имају, сви користе све, у рату нема љубави. Морамо да разумемо да смо у рати и да он неће скоро да се заврши. Када су многи помислили да је рат готов и да Украјина побеђује, Руси су почели боље да ратују. Не кажем да су у било каквој предности. Биће то много дуже време, и очекујем да следећа зима, а чак и она тамо, буду много теже него ова - рекао је Вучић. - Рат ће трајати.

На питање да ли може да дође до линије поделе Вучић каже да се нада али да не верује у то.

- Само да донесу неко решење. Нисам ни Рус, ни Украјинац њихово је да то решавају, нит сам Американац који се у то меша. Потпуно ми је све једно. Како год хоћете, само да донесу решење. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени