РЕАКЦИЈА НА СКАНДАЛОЗАН ТВИТ ЈЕРЕМИЋЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: "На велика врата жртве насиља уводе се у дневнополитичко блато"

Новости онлине

26. 11. 2022. у 10:46

ЖЕНСКА парламентарна мрежа најоштрије је осудила твит објављен на профилу народне посланице и потпредседнице Народне странке Вука Јеремића, Марине Липовац Танасковић.

РЕАКЦИЈА НА СКАНДАЛОЗАН ТВИТ ЈЕРЕМИЋЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: На велика врата жртве насиља уводе се у дневнополитичко блато

Фото: Јутјуб/KTV Televizija - Zvanični kanal

- Свака жена жртва насиља на овај начин је унижена и стављена у службу дневнополитичких размирица странке која себе сматра достојном да се назове “народна”. Срамно је да било ко у данашњем друштву, а посебно народна посланица, жене посматра у контексту објекта “над” којим се врши насиље. Таквим незнањем доводимо у питање све оне вредности за које смо се као друштво годинама трудили да поставимо као стандард. Само из тог разлога, подстакнути смо да наставимо даље на прави начин у најважнијој борби - нулте толеранције на било који вид насиља према женама - пише у саопштењу Женске парламентарне мреже.

Они истичу и да се на овај начин на велика врата жртве насиља уводе у дневнополитичко блато, које очигледно за представнике Народне странке, представља легитиман вид политичке борбе.

- Чињеницом да је ову фотографију објавила посланица и потпредседница Народне странке, јасно је да је то став и ове странке и њеног лидера Вука Јеремића. Недопустиво је да се у странци у чијим редовима се налази пуковница, које своје искуство у борби против породичног насиља истиче као највећи адут, подстиче наратив којим се жртве насиља додатно виктимизују на један начин који до сад није виђен - наводи се у саопштењу.

Из Женске парламентарне мреже напомињу да се политика одговорности и борбе за превенцију насиља према женама огледа у 365 дана активизма за равноправност жена и положај достојан мајке, сестре, баке, супруге…

- Обавештавамо јавност да је на адресу Женске парламентарне мреже стигло на десетине захтева народних посланица и грађана и грађанки да се Народној странци суспендује учешће у раду Женске парламентарне мреже. О истим ћемо се одредити на првом следећем састанку - закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма