МИНИСТАР РУЖИЋ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СИНДИКАТА: Нове вести у вези са платама и спречавањем насиља

Новости онлајн

21. 11. 2022. у 14:44

НА састанку министра просвете Бранка Ружића са представницима репрезентативних синдиката договорен је рад Радне групе за превенцију и санкционисање насиља у школама која ће разматрати предлоге и идеје за усавршавање система подршке превенцији и решавања насиља у школама и већег поштовања реда и рада у њима, а у коју ће бити укључени и представници синдиката.

МИНИСТАР РУЖИЋ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СИНДИКАТА: Нове вести у вези са платама и спречавањем насиља

Фото: Министарство просвете

- У овом моменту најважније је да осигурамо да се све што је прописано примењује, а Радна група ће, сигуран сам, у најкраћем року проценити и шта је најбоље предузети од нових мера како бисмо помогли ученику, односно наставнику над којим се врши насиље - рекао је министар.

Он је додао да ће се једнака пажња посветити и унапређењу васпитног рада са ученицима који изврше насиље, јер и њима треба помоћи да се, како каже, врате на добар пут.

Представници синдиката су у разговору са представницима Министарства просвете, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства финансија изразили потребу да се поново покрене дијалог о увођењу платних разреда и платних група.

Представници Министарства финансија су рекли да је буџет у скупштинској процедури и да ће бити повишице за просветне раднике од 12,5% , а да ће о следећим евентуалним повећањима бити разговора.

У току је прикупљање информација по школама за расписивање шесте фазе конкурса за запошљавање за 50% и више норме, чиме ће се од прве фазе до данас укупно запослити око 17.000 просветних радника застално.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!