ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ПОТВРДИЛА ПИСАЊЕ “НОВОСТИ”: Прелет страних дронова над Рашком

Новости онлајн

01. 11. 2022. у 21:01

ПРЕМИЈЕРКА је потврдила да су страни дронови надлетали наше касарне, и рекла је да је то питање безбедности Срба на КиМ.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ПОТВРДИЛА ПИСАЊЕ “НОВОСТИ”: Прелет страних дронова над Рашком

Фото: Министарство одбране

- Тачно је, беспилотне летелице су снимале један положај у Копненој зони безбедности и две касарне. О томе ме је обавестио председник Републике, и он је дао наређење да се појача заштита у ваздуху, што је сада стално стање ствари. Уколико се то понови, обараћемо све летелице. Не бих давала више информација, председник ће више рећи о томе, као и министар одбране Милош Вучевић - рекла је она.

Председник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић издао је данас званичну наредбу да све непријатељске беспилотне летелице на територији централне Србије буду моментално уништене.

Како "Новости" сазнају, председник се на овај корак одлучио после инцидента који се десио на подручју изнад Мердара и у околини Рашке, када су непознати дронови осматрали касарне и положаје Војске Србије.

У циљу спречавања даљих непријатељских активности подигнути су српски "мигови 29" у акцији праћења и евентуалног напада на непријатељске летелице. Недуго затим, уочени објекти напустили су ваздушни простор централне Србије, а да то нису учинили, били би уништени јер је врховни командант издао наређење да се одмах дејствује противваздухопловним оруђем.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (6)

ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ: Легенда кружи - а ОБЛИК тера страх у кости