ГРЕНЕЛ О НОВИМ КУРТИЈЕВИМ ПРОВОКАЦИЈАМА: Он све одбија, његово пркосно понашање није новост

Novosti online

29. 10. 2022. у 11:26

БИВШИ специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел изјавио је, поводом одбијања тзв. Косова да продужи рок за пререгистрације возила, да пркосно понашање Аљбина Куртија није новост.

ГРЕНЕЛ О НОВИМ КУРТИЈЕВИМ ПРОВОКАЦИЈАМА: Он све одбија, његово пркосно понашање није новост

Фото: AP Photo/Darko Vojinovic/АП

Гренел је и овом приликом поновио да је тзв. премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одбио сваку идеју коју су изнели Американци.

- Без обзира да ли је предлог дошао од републиканаца или демократа, Курти све одбија. Свако ко је учествовао у разговорима, зна да је то истина - рекао је Гренел за „Павловић тудеј“.

Гренел је додао да тим америчког председника то тек сада схвата, јер „Бајденова Бела кућа није обраћала пажњу на регион Балкана“.

Подсетимо, Курти је у петак саопштио да одлука о замени регистарских таблица остаје на снази, али уз измене које подразумевају да пуна примена „РКС“ таблица почне после 21. априла идуће године.

Курти је после седнице владе рекао да је донета одлука да од 1. до 21. новембра Србима који нису пререгистровали возила на „РКС“ таблице буду изречене опомене.

Додао је да ће од 21. новембра до 21. јануара идуће године бити примењене новчане казне, а од 21. јануара до 21. априла Срби би требало да користе пробне таблице.

После тога, како је навео, на КиМ неће бити дозвољене друге регистарске ознаке осим „РКС“.

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКАНА: Љуба Тадић није играо у позоришту "Бошко Буха" да "не би плашио децу"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)