ОМОГУЋИТЕ НАМ СЛОБОДУ КРЕТАЊА И БЕЗБЕДНО ОКРУЖЕЊЕ: Представници Српске листе срели се са командантом КФОР

Д. З.

26. 10. 2022. у 16:51

ПРЕДСТАВНИЦИ Српске листе, односно председник те листе Горан Ракић и градоначелници општина са севера Космета, општине Северна Митровица, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока разговарали су данас са новим командантом КФОР-а генерал-мајором Ангелом Микелеом Ристућијем и командантом базе Бондстил Кристофером Самулским.

ОМОГУЋИТЕ НАМ СЛОБОДУ КРЕТАЊА И БЕЗБЕДНО ОКРУЖЕЊЕ: Представници Српске листе срели се са командантом КФОР

Српска листа

Како је објављено на Фејсбук профилу Горана Ракића, састанак који је одржан данас у Звечану био је уједно и прилика да команданта упознају са свим проблемима са којима се Срби на Косову суочавају, са посебним освртом на недавну нелегалну изградња база косовске полиције на северу.

Када су у питању таблице, речено је да је пререгистрацијом само два возила на северу у овом периоду јасно послата порука да се Срби неће одређи таблица које су до сада користили, јер су оне легалне и легитимне као и да постоји оправдана забринутост због даље реакције Приштине поводом тога. Званичници Српске листе су истакли да је безбедносна ситуација нестабилна и да треба учинити све да се отворена питања између Београда и Приштине решавају искључиво дијалогом, јер ће једино тако примена истих бити подржана.

- Оно што је за нас најважније у овом тренутку, јесте да КФОР на овом простору мора остати једини гарант мира и стабилности и од вас тражимо да предузмете све мере да сачувате безбедно окружење и обезбедите слободу кретања. Не смеју се дозволити провокације и малтретирања Срба, а видимо да се тако нешто већ дешава и да специјална косовска полиција то ради у многим ситуацијама без икаквог повода. Ми смо мирољубив народ, али такве и сличне провокације нећемо толерисати - истакли су Ракић, Радојевић, Миловић, Тодић и Вуловић.

Српска листа

Како је објавио Ракић, састанак који је одржан данас у Звечану био је уједно и прилика да команданта упознају са свим проблемима са којима се Срби на Косову суочавају, са посебним освртом на недавну нелегалну изградња база косовске полиције на северу.

БОНУС ВИДЕО - БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА ПСГ: Шта је ту либерално, вађење органа на црном тржишту?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ТЕСЛИНА ИСХРАНА: Који оброк је прескакао и које намирнице су му биле неопходне