ЕВО КО ЈЕ МИХАИЛО ЈОВАНОВИЋ: На предлог Ане Брнабић водиће Министарство информисања и телекомуникација

Novosti online

24. 10. 2022. у 12:21

МАНДАТАРКА за састав нове Владе Србије Ана Брнабић предложиће да Михаило Јовановић води Министарство информисања и телекомуникација.

ЕВО КО ЈЕ МИХАИЛО ЈОВАНОВИЋ: На предлог Ане Брнабић водиће Министарство информисања и телекомуникација

Фото: Канцеларија за информисање

Јовановић је до сада био директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

- Доц. др Михаило Јовановић је дипломирао и магистрирао на Електротехничком факултету у Београду као један од најбољих студената у генерацији. Доктор је економских наука и доцент за ужу научну област квантитативне методе. Има 20 година професионалног искуства у Телекому и Пошти Србије где је у континуитету последњих 14 година био у највишем борду директора одговоран за информационе технологије, електронске комуникације и развој. У периоду 2014–2016. године, као члан и координатор Извршног одбора Поште Србије, допринео је остваривању најбољег резултата пословања у историји Поште. Од априла 2017. године радио је као саветник за електронску управу у Кабинету Председника Владе - наведено је у његовој биографији.

- Доц. др Михаило Јовановић је члан Инжењерске коморе Србије са лиценцама одговорног пројектанта и одговорног извођача телекомуникационих мрежа и система. Добитник је награде Министарства за науку, технологије и развој Владе Републике Србије 2002. године на јавном позиву „за најбоље младе истраживаче и научнике који су својим ангажовањем дали допринос развоју науке и технологије, променама у земљи, као и започетим реформама; који су остали у земљи и својим ангажовањем доприносе њеном свеукупном бржем развоју и повезивањем са светом“. Аутор је више књига, монографија и тридесет стручно-научних радова из области информационо-комуникационих технологија, електронског пословања и економије презентованих на водећим домаћим и међународним конференцијама и у референтним часописима.

Поред осмишљавања, развоја и имплементације комплетно новог поштанског технолошко-информационог система и изградње регионалних поштанско-логистичких центара у Београду, Новом Саду и Нишу, неке од веома успешних референци Михаила Јовановића у области електронске управу су: успостављање првих квалификованих сертификационих тела за издавање квалификованих електронских сертификата и временских жигова у Републици Србији, успостављање централног система електронских матичних књига, пројекти: „Бебо, добро дошла на свет“, пријављивање грађана за бесплатне акције и трговање хартијама од вредности, пријављивање грађана у поступку подношења захтева за реституцијом и техничко-технолошка подршка грађанима у процесу дигитализације ТВ сигнала.

Потиче из породице познатих српских лекара. Са поносом истиче своју супругу и два сина.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Шта се деси организму када се одрекнемо ХЛЕБА на месец дана?