И БАСТА УЛАЗИ У ВЛАДУ: Највероватнији списак министара које ће делегирати СПС и ЈС

С. С. Р.

20. 10. 2022. у 08:25

КОАЛИЦИЈА Социјалистичка партија Србије и Јединствене Србије имаће у Влади четири министра - Ивицу Дачића, Бранка Ружића, Новицу Тончева и Радета Басту - незванично сазнају "Новости".

И БАСТА УЛАЗИ У ВЛАДУ: Највероватнији списак министара које ће делегирати СПС и ЈС

Бранко Ружић, Новица Тончев, Раде Баста, Фото А. Станковић/Танјуг/Н. Скендерија

Према нашим сазнањима, социјалиста Новица Тончев који је сада један од двојице министара без портфеља, задужен за регионални развој, требало би да остане и у новом тиму премијерке Ане Брнабић на истој, а можда и некој другој позицији. Уз њега на "квоти" тима СПС-

- ЈС су Дачић, који ће бити шеф дипломатије, заменик премијера и координатор служби безбедности, и Ружић, чији се мандат на челу Министарства просвете највероватније наставља.

Ново лице у Влади требало би да буде садашњи директор "Београдских електрана" Раде Баста, кадар Јединствене Србије. То ће бити први пут да ова странка даје министра. И даље је неизвесно хоће ли Баста бити на челу привреде или пољопривреде.

Ипак, коначан списак знаће се за викенд, а на њему би могао бити и Ђорђе Милићевић, који је, међу социјалистима, такође у игри за члана Владе.

Одраније се зна да ће у извршној власти бити Синиша Мали као министар фининсија и потпредседник, Милош Вучевић којем следује потпредседничко место, Горан Весић, Милан Кркобабић, а највероватније и посланик СНС Александар Мартиновић.

Палмини први пут добијају ресор , Фото Танјуг

Народна скупштина наставила је јуче расправу о изменама и допунама Закона о министарствима, што је увод у формирање Владе. У скупштинску процедуру поднето је 70, махом амандмана опозиције, у којима се тражи смањивање броја од 25 министарстава, предлажу се нова и другачији распоред ресора. Власт је дискутовала да тешка времена у којима се налазимо захтевају да се неки ресори одвоје, попут трговине која ће имати Министарство за унутрашњу и спољну трговину, или ново за јавна улагања, а да се неки други прекомпонују. Опозиција је дискутовала у тону да је како год да се распореде, превише 25 министарстава и да то није у духу штедње.

Посланик "Уједињених" Владимир Обрадовић рекао је да је "добро да су одвојени наука и просвета, те да је погрешно што је министарство трговине толико исцепкано".

Клуб странке Заветници поднео је амандмане да се образују министарства за КиМ и за Србе у дијаспори и региону.

Представник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да власт нема одговор на инфлацију и економску кризу и да "Владу прави рутински, као да је најбоље време".

План је да се о изменама Закона о министарствима гласа сутра.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

НЕМАЧКА НЕМА ЗАЛИХЕ НИ ЗА МЕСЕЦ ДАНА СУКОБА: Стање у Бундесверу никад горе, фале чак и фластери