СЕДАМ КЉУЧНИХ ТАЧАКА ВУЧИЋЕВОГ ОБРАЋАЊА: Борићемо се свом снагом

Novosti online

08. 10. 2022. у 12:10

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић обратио се нацији и поручио да тзв. Косово не може у УН, Србија неће уводити санкције Русији, а притисци на нашу земљу ће се повећавати. Вучић је најавио раст плата и пензија, те говорио о енергетској кризи, али и о економији и другим важним темама.

СЕДАМ КЉУЧНИХ ТАЧАКА ВУЧИЋЕВОГ ОБРАЋАЊА: Борићемо се свом снагом

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Председник је говор поделио у седам тачака:

  • Косово и Метохија: Борићемо се свом снагом, политички и правно, да чувамо своју земљу и границе, да чувамо и штитимо наш територијални интегритет у складу са међународним јавним правом. Наставићемо да пружамо подршку нашем народу на Косову и Метохији у политичком, хуманитарном, економском и сваком другом смислу.
  • Енергетска стабилност: У наредних 6 година, уложићемо најмање 12 милијарди у инфраструктуру, чиме додатно појачавамо план „Србија 2020-2025“, јер енергија представља крвоток сваког система.  Кренућемо у диверзификацију извора нафте и нафтовода, а радимо и на новим складиштима. Што се гаса тиче, сада имамо највеће резерве у историји. Када је у питању електрична енергија, Србија је и даље земља са најнижом ценом, а са бројним партнерима разговарамо и о новим инвестицијама у овој области.
  • Финансијска стабилност: Србија је у овом тренутку више него ликвидна, јер имамо довољно новца на рачуну и немамо проблема са токовима готовине и очекујем да ћемо успети да обезбедимо пуну сигурност и по питању курса и по питању солвентности.
  • Животне намирнице: Србија има довољно залиха, тако да грађани Србије не треба да брину, а држава се стара да додатно повећа количине залиха бројних намирница, како бисмо што лакше пребродили предстојећи тежак период.
  • Животни стандард грађана: Од 1. новембра ћемо кренути са повећањем пензија за 9%, а следи и повећање од 12,1% од 1. јануара. Грађани могу да очекују и раст плата, као и минималне зараде.
  • Наставак инвестиционих циклуса: Закључно са септембром ове године, Србија успела је да привуче 3 милијарде и 11 милиона директних страних инвестиција, што је рекорд у историји наше земље, при чему нисмо одустали ни од једне инвестиције и пројекта.
  • Однос према ЕУ, политика земље: Србија ће наставити даље да ради на реформама, владавини права, инвестицијама и усклађивању визних режима са ЕУ. У политици ћемо се руководити интересима Србије и то радимо због поштовања међународног јавног права и због поштовања себе.

БОНУС ВИДЕО: Овако је Вучић "одувао" хрватске новинаре

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (37)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!