БРНАБИЋЕВА О ЕУ: Наша будућност је, убеђена сам, заједно

Танјуг

07. 10. 2022. у 13:55

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић захвалила је данас потпредседнику Европске комисије Маргаритису Схинасу, који је у посети Београду, што је послао поруку да је ЕУ отворена за чланство Србије у Унију.

БРНАБИЋЕВА О ЕУ: Наша будућност је, убеђена сам, заједно

Фото: Танјуг

- Није морао да пошаље ту поруку у овом тренутку, јер су тема биле миграције и додатна помоћ Европске уније, али је послао поруку да је ЕУ отворена за чланство Србије и да ће он као комесар додатно гурати агенду проширења за читав Западни Балкан - рекла је Брнабићева новинарима у Влади Србије.

Она је оценила да су то поруке које су у овом тренутку потребне Србији и које, како је рекла, желимо да чујемо.

- Живимо у изузетно тешким временима и повећаним емоцијама. Када говоримо о нашем чланству у ЕУ, да, имамо и тешке тренутке и тешка времена кроз која заједно пролазимо. Имамо и различите ставове по неким питањима, али имамо прилику да искрено разговарамо о тим стварима - рекла је Брнабићева.

Она је навела да је ЕУ важна за животни стандард грађана, додајући да је одличан пример данашње отварање немачке инвестиције МТУ у Новој Пазови вредне више од 100 милиона евра, која омогућава 440 радних места.

- То показује да Србија има европску перспективу, да смо стабилна и безбедна држава која напредује у правом смеру, да су наши људи радни, вредни. Само Немачка запошљава 78.000 људи у Србији. То су наше заједничке вредности. Да, пролазимо кроз тешка времена, и да, имамо неке различите ставове, али је наша будућност, ја сам убеђена, заједно - поручила је Брнабићева.

БОНУС ВИДЕО: Председница Владе Србије Ана Брнабић са премијером Јапана


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти