САМО ЈЕДАН ЗАХТЕВ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: "Мали одазив Срба шаље поруку да једностране одлуке Приштине не могу проћи"

Танјуг

04. 10. 2022. у 13:47

ДО сада је на територији Косова и Метохије поднето укупно девет захтева за пререгистрацију возила са српских на РКС таблице, а у општини Северна Митровица само један, каже градоначелник те општине Милан Радојевић и додаје да мали одазив Срба шаље поруку да једностране одлуке Приштине не могу проћи.

САМО ЈЕДАН ЗАХТЕВ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Мали одазив Срба шаље поруку да једностране одлуке Приштине не могу проћи

ФОТО: Приватна архива

Радојевић је рекао за Танјуг да је од ступања на снагу одлуке Приштине о пререгистрацији возила до сада јасно да је тај процес осуђен на пропаст.

- Подсетио бих да је због малог одазива Срба да пререгиструју своја возила недавно и Министарство унутрашњих послова Приштине рекло да је неуспешно у овом процесу - казао је Радојевић.

Радојевић наводи да је мала заинтересованост за пререгистрацију возила показатељ да су Срби јединствени и уз своју државу Србију, као и да не дозвољавају спровођење једностраних одлука на северу КиМ.

Радојевић је позвао приштинске власти да кроз разговор са преговарачким тимом Србије дођу до компромисног решења, у интересу Срба који живе у српским општинама.

Радојевић подсећа да је 31. октобар рок када се очекује завршетак процеса пререгистрације за сва возила и наводи да су грађани забринути и узнемирени како се ближи тај рок.

- Свесни смо појачаног присуства специјалних полицијских јединица које патролирају путевима и општинама на северу КиМ, свесни смо да се притисак на Србију повећава из месеца у месец - казао је Радојевић.

Навео је и да су Срби који живе у општинама на северу КиМ сведоци да Приштина гради базе за које се тврди да су намењене полицијским специјалним јединицама, али, истиче, нико не зна о чему се ту заправо ради.

- Има их и у општинама Лепосавић и Зубин Поток, градоначелници тих општина су реаговали и писмено и усмено и поднели кривичне пријаве, али нажалост нема одговора на те њихове реакције и дописе, самим тим се притисак на Србију појачава - казао је Радојевић.

Упркос свим дешавањима, Радојевић каже да има поверења у државни врх Србије и изражава наду да ће се до истека рока за пререгистрацију возила наћи компромисно решење за преговарачким столом у Бриселу.


БОНУС ВИДЕО: СРПСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ: Кућа знања и чувар српске културе и идентитета
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДИНИ ЧОВЕК САХРАЊЕН НА МЕСЕЦУ: Смрћу постигао успех