АНА БРНАБИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СРБИЈУ: Наша позиција је јасна - не уводимо санкције Русији

Novosti online

03. 10. 2022. у 23:59

МАНДАТАР за састав нове Владе Србије Ана Брнабић поновила је став да није у нашем националном интересу да уводимо санкције Руској Федерацији и да притисци да Србија промени своју позицију трају месецима.

АНА БРНАБИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СРБИЈУ: Наша позиција је јасна - не уводимо санкције Русији

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

- То траје већ неколико месеци зато што је од почетка рата у Украјини Србија на крају остала као једина земља на европском континенту које није увела санкције Руској Федерацији... Али ми смо на крају једина земља која за јоту није променила своју позицију и у том смислу ми и даље бранимо ту позицију и та позиција је потпуно јасна - рекла је Брнабићева.

Он је додала даје Србија у закључку Савета за националну безбедност јасно осудила "агресију на Украјину" као кршење основних принципа међународног права, зато што "то представља повреду територијалног интегритета једне међународно признате државе".

- Али смо такође у том закључку, ког се и данас држимо, рекли да није у нашем националном интересу да уводимо санкције Руској Федерацији - нагласила је она.

Брнабићева је навела и да постоји више ствари због којих Србија не уводи санкције Русији.

- Није ни само због енергетике! То јесте наравно и зато што је Руска Федерација једна од великих сила која брани територијални интегритет Србије у Савету безбедности Уједињених нација. Има ту још неколико разлога, укључујући тај што смо ми били под ужасних санкцијама деведесетих и што наш народ није за те санкције - казала је она за Блиц телевизију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете