ОРБАН: Док Мађарска има гаса, имаће га и Србија

Novosti online

03. 10. 2022. у 13:41

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан данас је, на питање о енергетској кризи, рекао да док Мађарска има гас, имаће га и Србија.

ОРБАН: Док Мађарска има гаса, имаће га и Србија

Виктор Орбан, Фото АП

- Наравно, ни ми не пливамо у гасу. Ми имамо довољне количине за 5-6 месеци, али слободно могу да кажем да док Мађарска има гаса, имаће га и Србија. Гас у Мађарску долази преко Србије, а то само диже на значају заједничке акције наших земаља. Ми са Србијом дугорочно радимо на енергетском систему. Што се тиче компанија, то је важан изазов за Европу. Ја сада обазриво говорим о томе, али Немачка је сада у стању да може да помогне својим компанијама, али нема решења за целу Европу. Богати ће помагати својим компанијама, али сиромашни то не могу и то ће нарушити европско јединство - казао је Орбан у Будимпешти.

У главном граду Мађарске данас је одржан трилатерални самит земље домаћина, Србије и Аустрије.

Овом приликом састали су се српски председник Александар Вучић, мађарски премијер Виктор Орбан и савезни канцелар Аустрије Карл Нехамер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (1)

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР: Од 6. децембра долази до потпуног преокрета