"СВЕ ШТО СМО УРАДИЛИ МОЖЕ ДА НЕСТАНЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ" Вучић о енергетској кризи: Ситуација ће бити још гора

Novosti online

03. 10. 2022. у 13:16

ПРЕДЕСЕДНИК Србије Александар Вучић, говорећи данас у Будимпешти о енергетској кризи и проблемима са руским гасом, рекао је да је ситуација веома озбиљна.

СВЕ ШТО СМО УРАДИЛИ МОЖЕ ДА НЕСТАНЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ Вучић о енергетској кризи: Ситуација ће бити још гора

Foto: Printskrin/TV Pink

Вучић је рекао да је ситуација веома озбиљна и за грађане и за компаније.

- Људи још нису осетили праву кризу, али смо је осетили ми у државном апарату. Све што смо последњих година урадили како треба, што смо издигли земљу, али све може да нестане за шест месеци, не нашом кривицом. Наша кривица је нула. Није питање да ли ћемо ми имати гаса за наша домаћинства, питање је шта ћемо са компанијама. Затвараће нам се у региону шопинг молови јер људи не могу да плате рачуне за енергију. Ми то и даље држимо као социјалну категорију, али држава губи новац. Не можемо да се меримо са Немцима и Французима, они могу компанијама да доставе паре. Наравно да смо разговарали о томе. Када би сутра наступио мир, скочио бих шест метара од радости, али то се неће десити. Ситуација је грозна, а биће још гора. Али лакше је кад имамо пријатеље и кад можемо једни другима да помогнемо колико год је то могуће - рекао је Вучић, који је данас у Будимпешти присуствовао трилатералном самиту Мађарске, Србије и Аустрије.

Вучић се, овом приликом, састао са мађарским премијером Виктором Орбаном и савезним канцеларом Аустрије Карлом Нехамером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (58)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА