"КОЈЕ СУ ТО ЕВРОПСКЕ ВРЕДНОСТИ?": Министарка правде оштро осудила срамну провокацију хрватске штампе

Novosti online

01. 10. 2022. у 10:54

МИНИСТАРКА правде Србије Маја Поповић данас је оштро осудила најновије провокације хрватске штампе, оценивши срамотним и недопустивим да Хрватска, као чланица ЕУ, не осуди објављивање насловне стране којом се лидерима региона додељују нацистичка обележја.

КОЈЕ СУ ТО ЕВРОПСКЕ ВРЕДНОСТИ?: Министарка правде оштро осудила срамну провокацију хрватске штампе

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

- Морамо се озбиљно запитати које су то европске вредности, које се промовишу оваквим порукама. Да ли је вређање лидера Србије, Мађарске и Италије једини начин регионалне сарадње Хрватске или је оваква насловна страна покушај да се затру трагови и сећања на усташку НДХ и пребаци одговорност за најгнусније злочине на друге државе и њихове лидере - саопштила је министарка правде.

Она је навела да је озбиљно забринута због срамних и недопустивих порука, које Хрватска наставља да недипломатски упућује према суседним земљама.

- Оштро осуђујем срамну политичку реторику Хрватске и чврсто стојим уз одговорну, државотворну и мирољубиву политику регионалне сарадње, коју води председник Србије - стоји у саопштењу Министарства правде.

Хрватски лист "Експрес" је на насловној страни јуче објавио фотографију председника Србије Александра Вучића, мађарског премијера Виктора Орбана и вероватно будуће премијерке Италије Ђорђе Мелони с доцртаним брковима Адолфа Хитлера, уз наслов "Хрватска између три мини фашизма".


БОНУС ВИДЕО: ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини