ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

Новости онлине

28. 09. 2022. у 13:20

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

Фото: Танјуг/Милош Миловојевић

Вучић је, на питање од кога долазе притисци, о којима се може чути у медија са националним фреквенцијама, одговорио да је довољно погледати неке од њих да би се видео колики је свакодневни и огроман притисак на наше руководство.

"Не борим ни за Путина, ни за Бајдена. Ни за кога. Борим се за ове дивне људе у фабрици у Инђији, за свакога од вас, за све грађане Србије, за ову земљу. Баш ме брига за све стране лидере, за све шта имају да поруче Србији, гледам да у овим тешким тренуцима Србија не буде на њиховом удару",поручио је он.

Осврнуо се и на речи бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел "о дану после", јер тај дан, како је рекао, не постоји.

"Неко мора да гледа шта ћемо сутра када буде мир, да ли смо сачували своје позиције, да ли смо успешно одбранили наше интересе или нисмо. Постоје бројни притисци и они ће се умножавати. Рекао сам много пута да ће после 15. септембра бити неподношљиви", додао је Вучић.

Казао је да очекује да ће после свих разговора које ће имати наредних дана моћи више да говори грађанима о томе.

Када узмете нешто што је потпуно неважно, један бирократски документ (план консултација министарстава спољних послова Србије и Русије) без суштинске снаге да га искористите како је то учињено у многим медијима за бруталан и жесток напад на Србију, како је додао, онда схватите да су ти медији политички инструмент.

"Када буду говорили следећи пут о независности медија, само ћу да подсетим на те примере из Вашингтона и Брисела. Петнаест минута после њихових речи (реакција на план) објављују најпрљавију пропаганду против Србије, а да нису прочитали ништа. Али то говори да имају све мање стрпљења, да је нервоза све већа", рекао је он.

Вучић је указао да очекује да ће код нас све групе за притисак сада бити ангажоване - део медија и политичких странака, који су плаћени, и то и за једну и за другу страну.

"За нас који нисмо плаћени од странаца остаје да водимо бригу о Србији и њеним интересима", поручио је Вучић.

На додатно питање од кога долазе притисци он је казао да одговара прецизно и да зна докле може да иде, а да не нашкоди земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (133)

ЧАЧАК ПО ЧАЧКАЊУ, ПРИШТИНА ПО БОЛЕСТИ: Како су српски градови добијали ИМЕНА - прича о Младеновцу је нарочито занимљива