ТРИ БОЖУРА ДА ЗАУВЕК СЕЋАЈУ НА ЈУНАШТВО: Откривен споменик браћи Милић у Косовској Митровици (ФОТО)

Д. З.

27. 09. 2022. у 13:54

НА ГРАДСКОМ тргу у Косовској Митровици у присуству мајке Наде, представника Канцеларије за Косово и Метохију, као и представника Српске листе, данас је симболично у 12 часова и 44 минута откривен споменик браћи Милић.

ТРИ БОЖУРА ДА ЗАУВЕК СЕЋАЈУ НА ЈУНАШТВО: Откривен споменик браћи Милић у Косовској Митровици (ФОТО)

Фото: Д. З.

Споменик је саграђен средствима Канцеларије за Косово и Метохију и општине Косовска Митровица, а приликом отварања приређен је пригодан културно-уметнички програм, на коме су говорили Борислав Тајић, заменик директора канцеларије за КиМ, Александар Спирић, председник привременог органа општине Косовска Митровица, као и мајка браће Милић.

Фото: Д. З.

Песму "Вила са Кошара" отпевала је девојчица Павлина Радовановић из Ораховца, а изрецитована је и песма о покојној браћи Милић.

- Данас сам располућена, срећна сам и тужна, али сам и захвална грађанима Косовске Митровице који су се мојим синовима одужили на овакав начин - рекла је мајка Нада.

Током НАТО агресије породица Милић је била на Косову и Метохији, а браћа Срђан и Бобан су били војно ангажовани.

Најпре је двадесетшестогодишњи Срђан, водник прве класе, чије је возило при поласку на задатак наишло на мину, преминуо 4. априла 1999. године на ВМА од задобијених повреда. Потом од злочиначких НАТО бомби 14. априла гине и други син Бобан, потпоручник.

Када се чинило да туга не може бити већа, годину дана касније, 13. маја 2000. године одлази и трећи син Горан. Срце му је препукло за вољеном браћом.

На гробљу Барутана у Краљеву стоје хумке сва три брата, а 2011. године придружио им се и отац Драгољуб. 

Спомен-скулптура Три божура трајно ће подсећати грађане Митровице и читавог Космета на браћу Милић и, како је данас речено на отварању споменика, три витеза чија су имена заувек уписана златним словима у историји нашег храброг и слободољубивог народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу