АРГУМЕНТ западних сила да је већина света увела санкције Москви - а који се најчешће користи када се Србија уцењује да изабере страну и придружи се овим мерама - не стоји ни по броју држава, ни по броју становника, па ни по економској снази оних који су се сврстали у економски антируски фронт.

Коментари (27)

Walter Pravicek

27.09.2022. 09:48

Da svi NIKADA neče biti protiv Rusije nama U Sloveniji-obični ljudi kako kažu poilitičari bez mozga-je posve jasno.EU vrhuška sa Ursulom,starim Michelom,Borelom i drugimi su sluge Amerike i Engleske.Oni njima obečali nebo na zemlji,a posle:dat čemo 1/3 gasa!Da njima nije sve na čisto,bilo je jasno,kada su na prečac putovali"misionari"po svijetu u zemlje gde ima gas,te bi kupovali makar po mnogo večoj cijeni,samo,da svoju sramotu prikriju.Rusija jest bila puno poznata u svim državamsa Europe,Ukrajina skoro nikom,osim onih njihovih"izvoznih"žena za razonodu po barovima,kafičima i u krevetu.Odjednom mi bi motrali podržavati Ukrajinske izbeglice,te mrziti Ruse.Da nama pamet nije otišla u posetu Ursuli von der Layen?

BRKO

27.09.2022. 12:53

@Mr Majestyk - ODKUDA TEBI PRAVO DA NEKOME KAŽEŠ SRAM VAS BILO, GDJE JE TA DEMOKRSTIJA GDJE SVAKO IMA PRAVO DA IZNESE SVOJE MIŠLJENJE, JESU LI TO ZAPADNJAČKE VRIJEDNOSTI, POSTOJE RAZLIČITA MIŠLJENJA I SVI MI IMAMO PRAVO SVOGA VIDJENJA SVEGA OKO NAS I KOD NAS, ZAPAD NA ČELU SA AMERIKOM SMATRA DA SVE MOGU ZNAJU I SMIJU A NA DRUGE GLEDAJU KAO NA PODČINJENE... E GOSPODO DOSTA JE BILO NEĆE MOĆI NEĆE PROĆI, STANITE MALO DA VAS VAŠA GORDOST SILA I PROKLETSTVO NE UNIŠTE, VAMA NIJE NIKO NEPRIJATELJ, VAS IZJEDE MRŽNJA PREMA ONIMA KOJI NEĆE JARAM I OKOVE, ZATO DOBRO RAZMISLITE, PRETJERALI STE, SADA ĆETE SNOSITI POSLEDICE, POZDRAV OD BRKE

BACKO

27.09.2022. 14:39

@Mr Majestyk - SANKCIJE NIKAKO ! POGOTOVO SA ONIM DRZAVAMA HVATAT SE U KOLO KOJI SU NAS BOMBARDOVALI ,TUKLI ,UBIJALI ,ONI KOJI NAM OTIMAJU DIO NASE SVETE ZEMLJE! I NA KRAJU ,VREME CE POKAZATI KOJE U PRAVU - ZIVELA SRBIJA !

Ika

27.09.2022. 10:34

Zar je moguće da zemlje koje ne dozvoljavaju da se u njihovoj zemlji ne poremeti ni jedan njihov zakon i propis,utiču na druge zemlje da se ponašaju kako oni žele.Nismo mi kao oni da kljukamo decu svojim rečima i propisima kao kad konju staviš oglav pa ništa ne vidi sa strane sem pravo.Pa imamo mi svoje zakone i propise.Nimalo nismo glupi,kako bi to mislite.Pametniji smo od vas i kulturniji smo od vas.Valjda.vam.to smeta pa nas gurate u propast,sramota.Doduše neznam koliko će vam to uspeti. Nije ni Turcima pod kojima smo bili 400g.,ali šta ja to vama pričam kad bi tada niste ni postojali kao država,a istorija vam je slaba strana.

Ruzica

27.09.2022. 11:05

Srbija mora pamet u glavu i ne dozvoliti da je bilo ko ucenjuje. Danas jedna ucena, sutra druga. Kako im ne smeta i ne smeju da prozovu mnoge zemlje koje nisu uvele sankcije Rusiji i otvoreno saradjuju sa Rusijom. Evropa ce svojim postupcima, ako tako nastavi, izgubiti Srbiju jer ce narod Srbije odbaciti Zapad i pridruziti se Istoku koji broje 7 milijardi ljudi.

Motte

27.09.2022. 11:47

Nema poroblema treba povuci zahtev za clanstvo U EU i pridruziti se drugim zemljama cije brustvo nam vise odgovara.To je posteno a ne uzimati donacije,povoljne kredite privilegije U trgovinskiom prometu i EU nema sta da kaze.Cist racun duga ljubav

di

27.09.2022. 12:42

Kada su tako principijelni, po povodu ruske agresije, trebali bi biti i po povodu svoje. Bilo bi posteno da se izvinu svim zemljama protiv kojih su primjenjivali agresiju poslednjih 50 godina (a ima ih mnogo), da isplate nadoknade za pocinjenu stetu, vrate sve pokradeno, izgrade sve poruseno, da povuku priznanje Kosova i da tek onda zahtjevaju nesto.

Marko

27.09.2022. 13:21

Čak kada ne bi gledali broj zemalja koji nije uveo sankcije, postoje objektivni razlozi za neuviđenje sankcija. Sankcije nisu predviđene međunarodnim pravom kao mera kažnjavanja neke države, a mi nemamo ni konkretan razlog da ih uvodimo Rusiji. Sada je evidentno i za one simpatizere EU da vide šta bi nas sačekalo kada bi ušli u Uniju. Tada nema sopstvene međunarodne politike jedne države već svi moraju da rade šta im kaže birokratski Brisel. To je apsurd. Ali stvari se menjaju, Mađarska je počela da se distancira, a hvala bogu u Italiji je pobedila nacionalna neliberalna opcija koja će se voditi interesima Italiji, a ne Brisela. Naša vlast, a i mnogi građani treba da shvate da Evropa nije više ono što je bila, nema tu gotovo nikakvih civilizovanih ni demokratskih vrednosti.

Perce

27.09.2022. 16:01

@Vlada - A ko kaze da ne saradjujemo sa Indijom Pakistanom i drugim Azijskim drzavama? I te kako saradjujemo i sa Azijom, Afrikom, Juznom Amerikom, Evropom pa i sa Australijom i N. Zelandom. Sararadjujemo sa svima, s nekima malo vise s drugim malo manje. I to je car samostalne i nezavisne drzave. Da smo u EU toga ne bi bilo ni na papiru. Saradjivali bi sa 30-tak drzava, radili, ziveli samo po njihovim pravilima i igrali po njihovim taktovima. Sloboda i nezavisnost se gube u bilo kakvim savezu. Imali smo veliku i malu Jugoslaviju i videli smo kako smo prosli. U EU bi prosli jos gore. Nije nas narod navikao da zivi pod stegom i da bude neciji potrcko. To smo dokazali kroz citavu svoju istoriju da su nam sloboda i nezavisnost svetinje. Prokleto je bogatstvo stvarano na vekovnom otimanju od drugih i prokleto je bogatstvo koje se bombama i razaranjima kupi obema rukama. Dodje to uvek na naplatu jednog dana. Gde nema savesti tu umesto mirnog i spokojnog sna izbija bahatost i lazna slika sopstvene velicine. Zato zapad i Amerika misle da mogu sve: pritiskaju, ucenjuju, omalovazavaju. Da su kroz vekove sticali svoje bogatstvo postenim radom i mukom bili bi drugaciji. Lako je uzeti od malog i nemocnog ono sto ti treba. Uzmi to od nekog velikog, jakog i mocnog. Tesko da bi ti taj veliki dozvolio. Zato je bolje da spasavate sebe i svoje drzave a ne da rasturate tudje. Bice bolje i vama i nama i celom svetu.

Milutin

27.09.2022. 14:47

Treba proterati ambasadore zapadne alijanse i samo da postoje otpravnici poslova i sve aktivnosti svesti na minimum.zatvoriti ne vladine organizacije i uvesti vladavinu prava.demokratija je uvod u anarhiju.

električar

27.09.2022. 16:19

Nije njima toliko važno uvodjenje sankcija, važna im je činjenica da ako bismo uveli Rusiji sankcije automatski bismo definitivno izgubili Kosovo i ono bi ušlo u UN, što ustvari i jeste pravi cilj pritiska na nas da uvedemo te sankcije.

kosovce

27.09.2022. 21:25

Logikom prava i pravde i zapadne politike, Srbija bi naj pre trebala da uvede sankcije zemljama koje su nas bombardovale, zemljama koje su nama neprijatelji i priznale su juznu pokrajinu kao drzavu, zemljama koje su devedesetih zbog sankcija srpskom narodu krive za smrt banjaluckih beba. Njima nase bebe nisi nista ucinile a umrle su zbog glupih politicara i njihovih sankcija. Rusija nas nije nikad bombardovala, znaci nasi vekovni prijatelji. E pa drugovi sa divljeg zapada, malo se pozabavite svojom ratnom prosloscu. Gde ste vi sa zapada uvodili demokratiju, ostali su mrtvi, siroti, razruseni i zatrovani sto vasim bombama sto vasom pokvarenoscu.