"СИТУАЦИЈА ЈЕ И ДАЉЕ НАПЕТА" Огласио се градоначелник Зубиног Потока - "Грађани су узнемирени и уплашени"

Танјуг

26. 09. 2022. у 19:59

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зубиног Потока Срђан Вуловић изјавио је данас да је ситуација у тој општини и даље изузетно напета, а да су грађани узнемирени и, како је рекао, благо уплашени.

СИТУАЦИЈА ЈЕ И ДАЉЕ НАПЕТА Огласио се градоначелник Зубиног Потока - Грађани су узнемирени и уплашени

Фото: Драган Миловановић

- Оно што је најпроблематичније је то што су косовске безбедносне снаге формиране као Косовски заштитни корпус који је наводно задужен за решавање елементарних непогода. Међутим, елементарних непогода у Зубином Потоку ових дана није било - рекао је Вуловић.

Он је подсетио да су мимо свих закона и устава тзв. Косова косовске безбедносне снаге дошле на север КиМ без сагласности градоначелника све четири општине на северу покрајне.

Вуловић је оценио да је веома забрињавајуће што о свему "ћути КФОР, а и амбасадори Квинте" и указао да се на честим састанцима са представницима КФОР-а износе сви проблеми који тиште Србе на северу покрајне, а највише безбедносни проблеми.

- На свим састанцима им достављамо сву докуметацију са свим кршењима договора и злоупотребама од стране снага РОСУ на Северу Косова и упорно захтевамо да инсистирају код привремених приштинских органа да предузму кораке и заштите српско становништво - рекао је Вуловић и нагласио да Срби на КиМ не желе да звецкају оружјем.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Срђан Вуловић

Према његовим речима, Срби желе миран живот за себе и своје породице, али на подручју општине Зубин Поток се тренутно гради база коју ће по свему судећи користити припадници РОСУ.

Иако су општински органи одмах уручили решење о обустави свих радова, наложили инвеститору да прекине са свим активностима и обавестили полицијску станицу у Зубином Потоку која је даље обавестила регионалну полицију у Косовској Митровици, још увек нико није реаговао, каже Вуловић.

- После неколико дана нереаговања, упутили смо захтев тужилаштву у Косовској Митровици да предузме кораке у складу са законом јер није нормално да неко отима нечију приватну имовину, а да нико не реагује. Борба за наша права се наставља - поручио је Вуловић и додао да су о свему обавештени и КФОР, и амбасадори Квинте, и посебно, америчка амбасада у Приштини.

Вуловић је рекао да се не зна шта је следећи потез Аљбина Куртија и поновио да су Срби на северу КиМ "своји на своме" и да они никуда неће отићи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (4)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије