ШЕШЕЉ СЕРВИРА ЈАК УДАРАЦ ХАШКИМ ТУЖИОЦИМА: Сад ћу поново да их растурим, а са мном иде и Вјерица Радета

С. Р.

25. 09. 2022. у 13:52

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ изјавио је за "Новости" да ће се појавити на саслушању пред хашким истражитељима и тужиоцем Матијасом Маркузеном у уторак, 27. септембра у девет часова у у Специјалном суду у Устаничкој улици.

ШЕШЕЉ СЕРВИРА ЈАК УДАРАЦ ХАШКИМ ТУЖИОЦИМА: Сад ћу поново да их растурим, а са мном иде и Вјерица Радета

Фото: Н. Скендерија

- Ја сам их већ једном растурио, па ћу их растурити поново. Мени је задовољство да се појавим тамо - казао је лидер радикала.

Председник СРС нам каже да са њим иду и његов адвокат Милан Терзић са својом помоћницом, али и његов правни саветник и шеф тима одбране Вјерица Радета, коју Механизам у Хагу тражи због наводног непоштовања суда.

Фото: А.Станковић

Лидер радикала истиче да је у својим књигама објавио изјаве некада заштићених сведока и разне друге судске документе како би их сачувао за историју, а ниједан сведок у његовом процесу није угожен на било који начин.

- Нико није повређен, а камоли убијен као што су то радили у Харадинајевом случају - казао је председник СРС и додао да је важно да се у јавности зна ко је лажно сведочио. Подсећа и да је за многе лажне сведоке тражио да буду кривично гоњени, али Хаг то није радио чак ни у случајевима када би установио да су сведоци говорили неистине.

Шешељ ће, због наводног кршења правилника Хашког трибунала у погледу заштите идентитета заштићених сведока и поверљиве документације, бити саслушан у Специјалном суду за ратне злочине у Устаничкој улици број 29.

Осим Шешеља, хашки истражитељи желе да саслушају још седам бивших и садашњих чланова тима за његову одбрану, а то су: Љиљана Михајловић, Огњен Михајловић, Миљан Дамјановић, Марина Ристић, Немања Шаровић, Марина Рагуш и Мирољуб Игњатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини