"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Шешељ у уторак пред хашким истражитељима

С. Р.

25. 09. 2022. у 13:04

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ биће саслушан од стране хашких истражитеља у уторак, 27. септембра у девет часова, сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Шешељ у уторак пред хашким истражитељима

Фото: ЕПА/Андреј Чукић

Шешељ ће, због наводног кршења правилника Хашког трибунала у погледу заштите идентитета заштићених сведока и поверљиве документације, бити саслушан у Специјалном суду за ратне злочине у Устаничкој улици број 29.

Пре саслушања лидер радикала ће се обратити медијима.

- Ја сам их већ једном растурио, па ћу их растурити поново. Мени је задовољство да се појавим тамо - казао је лидер радикала за "Новости".

Подсећамо, Хашки трибунал је против Шешеља водио поступак који је трајао скандалозних 15 година, чиме је флагрантно прекршено његово право на суђење у разумном року. Ниједан сведок у Шешељевом процесу није на било који начин повређен или угрожен од стране лидера радикала или његовог тима, а Хашки трибунал није кривично гонио сведоке тужилаштва који су ухваћени у лажима током унакрсног испитивања.

Шешељ се у фебруару 2003. године добровољно предао Хашком трибуналу, у чијем притвору је био готово 12 година, до новембра 2014. У Хагу је Шешељ оболео и од канцера дебелог црева, а неколико пута је био животно угрожен због проблема са срцем којима се није могао утврдити тачан узрок.

Foto: Profimedia/ ALEXA STANKOVIC

Хаг је против Шешеља водио и чак три поступка за "непоштовање суда".

Осим Шешеља, хашки истражитељи желе да саслушају још седам бивших и садашњих чланова тима за његову одбрану, а то су: Љиљана Михајловић, Огњен Михајловић, Миљан Дамјановић, Марина Ристић, Немања Шаровић, Марина Рагуш и Мирољуб Игњатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен