ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: "Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог"

Танјуг

21. 09. 2022. у 11:59

ТО што Аљбин Курти "не може да искључи сукобе у региону", говори само о његовој намери да изазивањем тензија и криза на Косову и Метохији запали простор Западног Балкана, оценио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог

Фото: Канцеларија за КиМ

- Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог, компромис, нормализација односа које не помиње ни у једном свом јавном иступу. Али Куртијеву тзв. ''конструктивност'' су добро упознали и у Бриселу, где је одбијао сваки предлог и договор, показујући ригидан став према дијалогу и формирању Заједнице српских општина, на коју Срби чекају скоро 10 година - казао је Петковић у саопштењу.

Уместо да формира ЗСО, нагласио је Петковић, Курти гради илегалне базе на северу покрајине, које диже на земљи отетој од Срба и то пред очима међународне заједнице.

- Нека се нико не заварава да је намера Приштине у тим једностраним потезима племенита и хуманитарна, права намера је заправо покушај Куртија да затвори Србе на северу покрајине у обруч, што му неће поћи за руком - навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

- Због тога Курти већ годину дана отворено обмањује јавност, наводно пребројавајући некакве српске базе око административне линије са Косовом и Метохијом, како би оправдао своје милитантне поступке, а ситуацију у Украјини користи као смоквин лист да би сакрио и оправдао своје подле намере - закључио је Петковић.


БОНУС ВИДЕО: 17. МАРТ ПРЕДСТАВЉА ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ: Петар Петковић у Грачаници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕ МИРУЈЕ НИ У ПЕНЗИЈИ: Жика открио шта ради после повлачења са телевизије - има везе са српском традицијом