"ЗАПРЕПАШЋУЈУЋЕ ЈЕ ДА СРБИЈА НЕМА ОЗБИЉНУ ОПОЗИЦИЈУ" Шешељ ударио на прозападне странке и лажне патриоте - Пали су на испиту

Novosti online

20. 09. 2022. у 22:38

ПОСЕБНА седница Скупштине Србије посвећена Косову и Метохији није испунила очекивања целе нације, оцењује лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ и истиче да је пропуштена јединствена прилика да све политичке странке покажу јединство у супротстављању западних насртаја на јужну српску покрајину.

ЗАПРЕПАШЋУЈУЋЕ ЈЕ ДА СРБИЈА НЕМА ОЗБИЉНУ ОПОЗИЦИЈУ Шешељ ударио на прозападне странке и лажне патриоте - Пали су на испиту

Фото: Н. Скендерија/илустрација

У интервјуу за „Политику” председник СРС-а каже да је требало јединствено реаговати на покушаје да се отцепи Косово и Метохија од Србије, али да је цела опозиција пала на испиту.

- Прозападне странке су ту седницу искористиле за своје вербалне обрачуне с режимом, јер нису биле у парламенту пуне две године због бојкота избора 2020. године. Имаjу времена да то раде чим почне редовно заседање Скупштине Србије 1. октобра, по редовној законској процедури. Од тада ће имати могућности да критикују буквално све што сматрају да власт не ради добро. Уместо тога, они су злоупотребили седницу посвећену Косову и Метохији - каже Војислав Шешељ.

На питање како оцењује наступ "десних политичких опција", које слове за патриотске, на тој седници, лидер радикала каже да "они нису никакве патриоте, већ је реч о политичарима који се лажно представљају и који вешто глуме патриотизам".

- Заиста је запрепашћујуће да Србија нема озбиљну опозицију! Ја можда никада више нећу бити народни посланик, али српски радикали недостају Народној скупштини. Без радикала нема праве и озбиљне опозиције у парламенту. То се најбоље видело на посебној седници о Косову и Метохији. Тако је народ хтео на априлским изборима и не вреди туговати због тога. Мени је жао што нисмо прошли цензус на изборима, а надам се на следећим да ћемо се вратити у парламент и да ће ново страначко руководство да обезбеди пролаз - казао је Шешељ.

Foto: Profimedia/ ALEXA STANKOVIC

О нападима због чињенице да му је Епархија новограчаничко-средњозападноамеричка Српске православне цркве доделила Орден Светог владике Мардарија, Шешељ каже да много смета српским непријатељима, а још више свим српским издајницима.

. СПЦ је исправно проценила да сам заслужио све што сам добио, јер сам још деведесетих година водио акцију у Америци и Западној Европи да се сукобљене српске цркве помире. Отворио сам један процес који је довршио патријарх српски, господин Павле. Процес је био дуг и мукотрпан, али је уродио плодом, јер је СПЦ сада јединствена - рекао је Шешељ.

Говорећи о решавању проблема на Косову и Метохији, лидер радикала подсећа на то да још није формирана Заједница српских општина.

- Требало би инсистирати да КиМ добије најширу могућу аутономију, али претходно да се формира Заједница српских општина, која не би обухватала само садашњих десет општина, већ 12. Прогласио бих за нову општину Гораждевац и прикопчао територијално Пећку патријаршију. Тим општинама бих прикључио и општину Гора, јер су се Горанци показали као веома одани држави Србији и да више воле да живе у границама које контролише Београд него тамо где су под влашћу албанске аутономије. На осталом простору дао бих пуну аутономију косовским Албанцима који би имали своје аутономне облике власти и могли би одлучивати о свим питањима, осим о заштити државних граница, царинској политици… Ових 12 општина бих директно прикључио централној Србији - казао је Војислав Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

МУЖ МИЛИЦЕ НЕДИЋ ЈЕ ПОЗНАТИ НОВИНАР: Волим да чујем његове похвале о послу, а још драже су ми критике (ФОТО)