МЛАДИЋ ВИШЕ НЕМА СНАГЕ НИ ДА ГОВОРИ: Здравствено стање генерала алармантно - посетила га супруга

С. Ј. М.

14. 09. 2022. у 06:10

СРПСКИ генерал Ратко Младић (80) је у изузетно тешком здравственом стању у холандској болници.

МЛАДИЋ ВИШЕ НЕМА СНАГЕ НИ ДА ГОВОРИ: Здравствено стање генерала алармантно - посетила га супруга

Фото ТЦ Хаг

Јуче, док му је у посети била супруга Боса, није могао више ни да говори. Генералов син Дарко Младић нам каже да је Ратко лоше и да је са супругом Босом говорио само "да" и "не" и одмахивао главом:

- Седела је код њега у посети два пута по два сата, пре и после подне, и само је она причала, а он је слушао. Нема снаге више да говори. Лошије је него у понедељак, када је могао да прича, отежано и полако, али је причао. Доктори су јој рекли да немају ништа ново да јој кажу у вези са његовим стањем и да су му мало променили терапију, али не знамо шта.

Одбрана је у понедељак послала захтев суду у Хагу да се одобри да Младића прегледају српски лекари - пулмолог и кардиолог, који чекају спремни да крену на пут, али одговора још нема.

Младић је у болници већ 11 дана и чини се да је у најлошијој здравственој ситуацији до сада. Има упалу плућа, воду у плућима и слабо му ради срце. Потпуно је малаксао и изгубио снагу. Српски специјалисти и стручњаци који су гледали његове налазе из Хага, како нам је речено, сматрају да су проблеми са плућима последица прележане короне почетком августа и да га лекари у Холандији тада нису добро лечили.

Кад је био заражен короном, није имао проблематичне симптоме, преболео је без температуре, али очигледно му је вирус направио проблеме на плућима, с обзиром на то да се до сада никада није помињало да му је приликом лечења протеклих година био потребан пулмолог. Младић је у протеклом периоду имао сталних проблема и са срцем, честе болове у грудима и висок крвни притисак. Последњих годину дана проблеме му је задавала и анемија. Већ неколико година се бори и са благом деменцијом, на шта су његови браниоци указивали и лекарима и суду, али они то никада нису дозволили да се утврди, јер би онда српског генерала морали да прогласе неспособним за суђење, а то ни по коју цену нису дозвољавали. Снимци Младићеве главе указивали су да има бројне промене на мозгу, али то никада није дато да се званично евидентира.

НИСУ ГА ЛЕЧИЛИ КАКО ТРЕБА

МЛАДИЋЕВО здравље драматично се погоршало од маја месеца. Он већ годинама болује од неколико озбиљних болести, а породица и браниоци десетине пута су до сада указивали да га не лече добро, да не постављају праве дијагнозе, да терапије касне месецима. Више пута је тражено да генерал буде пуштен на болничко лечење у Москву или Београд, слате су и гаранције Влада, али хашки суд то никада није дозволио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (1)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!