АЛБАНЦИ ДОЛАЗЕ У ПУНОЈ РАТНОЈ ОПРЕМИ: Упозорење из Лепосавића, откривене намере Приштине

Новости онлине

30. 08. 2022. у 14:35

ГРАДОНАЧЕЛНИК Лепосавића Зоран Тодић изјавио је да велика присутност припадника косовских специјалних полицијских јединица не само у Лепосавићу, већ и другим општинама на северу, које праве нека утврђења близу административних прелаза, изазива забринутост и говори какве су намере Приштине.

АЛБАНЦИ ДОЛАЗЕ У ПУНОЈ РАТНОЈ ОПРЕМИ: Упозорење из Лепосавића, откривене намере Приштине

Фото: Д. Зечевић

- Према сазнањима која имамо, у близини наше општине, у албанским селима намеравају да отворе нову базу. Те јединице су састављене од етничких Албанаца и долазе у пуној ратној опреми. То не иде у прилог смиривању тензија - навео је Тодић.

Он је рекао да су на терену и припадници мисије Кфор, које српски народ препознаје као једино легитимне војнике који су задужени да чувају мир.

- Никакве специјалне јединице косовске полиције са дугим цевима и оклопним траснпортерима немају овде шта да траже. То изазива додатни страх и говори какве су намере Приштине. Морамо да се вратимо у пређашње стање и да они напусте простор где живи већинско српско становништво. Ми имамо регионалну локалну полицију сачињену према етничкој структури. На ове проблеме указујемо Кфору, апелујемо да Кфор и полиција региона север може да борави овде, у коју колико-толико имамо поверење, у односу на ове специјалне јединице које долазе у пуној ратној опреми - навео је Тодић.

Он је истакао да верује да је могуће да се нађе компромис око регистарских таблица, по моделу договора за личне карте, ако постоји иоле мало добре воље код власти у Приштини.

(Спутњик)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте обуку младих тенкиста српске армије

БОНУС ВИДЕО: СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ У АКЦИЈИ У ШТРПЦИМА - Наоружани упали у српске куће

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (5)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)