БЛОКАДА ЗБОГ ТВИТА О КОСОВУ? Арно Гујон - Раскринкао сам анкету по којој "половина грађана сматра да је КиМ изгубљено“

М. СТАНОЈКОВИЋ

19. 08. 2022. у 22:10

ТВИТЕР-налози 13 народних посланика актуелног сазива, шест из претходног мандата, као и директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, од четвртка увече до петка поподне били су суспендовани.

БЛОКАДА ЗБОГ ТВИТА О КОСОВУ? Арно Гујон - Раскринкао сам анкету по којој половина грађана сматра да је КиМ изгубљено“

Фото В. Данилов

Последњи Гујонов "споран" твит, пре него што су му искључили налог, био је на тему подршке грађана Србије Косову. "Проблематично" је било што је испод анкете, у којој се наводи да половина грађана сматра да је Косово изгубљено, оставио коментар да је реч о спину.

- Укинут ми је налог са 34.000 пратилаца након једне објаве у којој сам раскринкао контроверзну анкету од марта месеца, које је урадила једна невладина организација која сарађује са страним владама - објашњава Гујон за "Новости". - Ово није први пут да ме цензуришу, то се догађало када сам говорио о хуманитарној каастрофи у српским енклавама на КиМ за француске медије, али и неке српске. То није само укидање налога, то је забрана слободе говора једном владином званичнику.

Могућност објављивања порука на овој друштвеној мрежи привремено је била укинута и трибунима Невени Ђурић, Сандри Божић, Милици Николић, Јелени Обрадовић, Алекснадру Марковићу, Крсти Јањушевићу, Душану Радојевићу, Јелени Жарић Ковачевић, Александри Томић, Сташи Стојановић, Зорану Томићу, Андријани Васић и Ољи Петровић. Када је реч о бившим посланицима, без "Твитера" остали су Србислава Филиповић, Јанко Лангура, Соња Влаховић, Ана Пешић, Милош Терзић и Весна Кришанов.

ОДРЕДБЕ ПРАВИЛНИКА

КАКО наводе у "Твитеру", право суспендовања налога ова компанија има када се крше оредбе њиховог правилника. Уколико су садржаји нежељени, или лажни, и представљају безбедносни ризик за "Твитер" и све који га користе. Како наводе, ако компанија посумња да је неки налог хакован или компромитован, може се суспендовати док не буде обезбеђен и враћен власнику налога.

Потпредседница Главног одбора СНС и посланица Невена Ђурић наводи да "никаква цензура, одакле год да долази, неће угасити њену борбу за истину и напредак државе".

- Упркос оваквим покушајима цензуре, ми напредњаци се боримо делима и народ је на недавним изборима то и подржао - нашу политику резултата и прогреса. Никаква цензура не може да оспори отворене нове фабрике, ауто-путеве и брзе саобраћајнице које се граде широм Србије, нове болнице, раст плата и пензија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (3)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо