ПЕТКОВИЋ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ ИЗ БРИСЕЛА: "Било је момената кад је Курти провоцирао"

Тањуг

19. 08. 2022. у 14:15

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је јучерашњи дан у Бриселу био изузетно тежак, а да је делегација Београда, на челу са председником Александром Вучићем борила за мир, и за проналажење решења.

ПЕТКОВИЋ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ ИЗ БРИСЕЛА: Било је момената кад је Курти провоцирао

Фото: Принтсцреен/Пинк

-Јучерашњи дан је био изузетно тежак. Не можемо да кажемо да је дан био успешан, али дали смо све од себе да се изборимо за мир и да наставимо разговоре како бисмо ишли у правцу компромисног решења, рекао је Петковић на прес конференцији.

Он је рекао и да је поносан на начин на који је председник Србије Александар Вучић јуче бранио позицију српског народа и трагао за компромисним решењем, како би сачувао мир и на миран и мудар начин одговарао представницима међународне заједнице и Аљбину Куртију, иако су разговори јуче били неуспешни.

-Имамо председника који се искрено, посвећено и одлучно борио за српске интересе, за интересе српског народа, и очување мира на Западом Балкану, рекао је Петковић.

Додао је да су и бројни представници међународне заједнице признали да је делегација Београда била посвећена, трагала за решењима, и да су сви јасно увидели колико је Београда био конструктиван, излазио са предлозима и решењима и био спреман да за договор, док није постојала никаква спремност и потуно одбијање Приштине, односно Куртија.

 -Вучић је водио рачуна да све време, као и сви чланови тима остану мирни и сталожени, искључиво посвећени проналажењу решења, да не дозволимо ни у једном тренутку да нас Курти испровоцира, а било је и таквих момената, рекао је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (66)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо