ШКАКЉИВО ПИТАЊЕ НОВИНАРА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Столтенберг избегао одговор, а онда уследио шах мат Вучића

новости онлине

17. 08. 2022. у 16:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић налази се у Бриселу одакле се обраћа на заједничкој конференцији за медије са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

ШКАКЉИВО ПИТАЊЕ НОВИНАРА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Столтенберг избегао одговор, а онда уследио шах мат Вучића

Printscreen/Tanjug

Након обраћања, уследила су питања новинара.

Албански медији су наводили да је српска војска прешла административну линију, па су упитани да прокоментаришу те тврдње као и да одговоре да ли је Нато имао доказе за ту тврдњу.

-Улога НАТО-а је да на Косову је будемо неутрални чинилац који обезбеђује сигурност за обе стране. Ми смо веома пажљиви, подржавамо политички дијалог који је подупрт војном присутвом КФОР-  на Косову. То је моја главна порука - Ми дакле нећемо бити укључени, већ ћемо бити неутралан чинилац и спроводити наше присуство тамо према мандату Уједињених нација, рекао је Столтенберг, вешто избегавајући да да јасан одговор на постављено питање о доказима.

Одмах након излагања, председник Србије Александар Вучић одговорио је следеће:

-Господин Столтенберг је делимично одговорио на ово питање. Дакле наравно да српска војска и полиција ни једног тренутка нису прешле административну линију. Лагали су за то, као и за све друго. Као што лажу 180 дана да ћемо да нападнемо неког у региону и нико није рекао ни једном извини због тих лажи што се то није догодило, нити ће се догодити. Ја сам захвалан НАТО што са таквим неистинама није излазио, за разлику од других. Србији нису потребне ничије базе, војно је неутрална земља, сама Србија чува своје небо, свој народ и свој мир и тако ће и остати, одговорио је Вучић.

Председник је потом додао да су за Србију су мир и стабилност од пресудног значаја, а улога КФОР-а и НАТО-а на КиМ важна и зато верује да ћемо увек моћи да наиђемо на разумевању и жељу и генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, Алијансе и КФОР-а, да се мир и стабилност на КиМ обезбеде, поручио је он данас у Бриселу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (148)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом