Стефановић: Иницираћу расправу о увођењу санкција Русији

Новости онлине

16. 08. 2022. у 18:06

ПОТПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде Борко Стефановић изјавио је данас да ће иницирати "на једној од првих седница" Одбора за спољну политику Скупштине Србије да прво Одбор а затим и Скупштина, расправљају о усаглашавању спољне политике Србије са спољном политиком Европске уније.

Стефановић: Иницираћу расправу о увођењу санкција Русији

Фото: Принтскрин

- Да се о томе расправља, да се чују аргументи једне и друге стране, да се чује шта су последице нашег неусаглашавања наше спољне политике, шта су последице по нашу привреду, шта значи окретање против Европе - рекао је Стефановић.

Додао је и да треба разговарати о томе "каква нас цивилизацијска пустиња очекује ако не будемо на правој страни историје".

- Рестиктивне мере према Руској федерацији су све европске држава направиле и у тој ситуацији Србија нема шта превише да размишља, наша будућност је у ЕУ - рекао је Стефановић.

Према његовим речима, јавност није довољно информисана о томе које су последице неувођења и увођења санкција.

- С обзиром на поделе у нашем друштву по том питању, људима треба рећи које су последице и неувођења, а које увођења санкција. Мислимо да је Скупштина право и примарно место у којој о томе треба разговарати - изјавио је Стефановић.

Како је рекао, то није "преузимање одговорности".

- Извршна власт може да бежи од тог проблема, али проблем је што је Србија једина европска држава која се није определила по том питању. Последице могу бити несагледиве, по мом мишљењу. Поткрада се још једна ствар – а то су последице по косовском питању, где такође можемо да испаштамо - рекао је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (14)

ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ СТАЉИНОВЕ ДЕЦЕ: Његов коментар после синовљевог неуспелог самоубиства је ЈЕЗИВ, ћеркин живот строго контролисао