ВУЧЕВИЋ: Дегутантно је да ми мртвог оца спомињу, Хрватима желим свако добро и успешну туристичку сезону

Novosti online

16. 08. 2022. у 13:31

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић одговорио је на писање хрватског “Јутарњег листа”, који наводи да први човек српске Атине никада неће моћи да разуме Србе који током прослављања Олује бораве у Хрватској.

ВУЧЕВИЋ: Дегутантно је да ми мртвог оца спомињу, Хрватима желим свако добро и успешну туристичку сезону

Фото Ж. Кнежевић

- Ја никада нисам рекао да сам против да Срби летују у Хрватској и поновићу, врло јасно сам рекао да ми је потпуно свеједно ко где летује и никоме не држим предавање где да летује. Имам пријатеље који летују у Хрватској. Да ли се ја слажем или не са њиховим одабиром, то је друго питање. Нисам говорио да неко не сме или не треба да летује у Хрватској. Ја сам рекао следеће да мора да је јако непријатно бити Србин 4. и 5. августа и летовати у Далмацији, на острвима или у Истри. Зашто? Зато што не можете да се правите луди да не видите да они славе да су вам протерати 250.000 сународника. Или сте јако безобразни или вас је баш брига, а сигурно је јако непријатно да кажете да вас је баш брига шта се десило 5. августа 1995. године. Како можете да се купате тај дан, они развуку шаховнице и славе како су протерали целу Крајину, славе како нас протерују на тракторима, а онда нас још и митраљирали на Петровачкој цести. Ја сам то рекао. Ниједну ружну реч нисам рекао ни о Хрватима ни о Хрватској. Што се тиче Јутарњег листа, мислим да нико не може бољу кампању да води за мене - истакао је Вучевић

- И дегутантно је да ми мртвог оца спомињу. Желим им свако добро, успешну туристичку сезону и да Србија и Хрватска имају што боље односе. Уопште не мењам свој став по свим питањима, али желим да Србија и Хрватска имају што боље односе. Али желим јавно да се захвалим и Горану Каурићу, заменику покрајинског секретара за културу и информисање, што је био коректан и храбар да јуцче реагује и каже да то није истина и да ја немам никакав негативни однос према хрватској заједници и како заједница лепо сарађује са нама у Новом Саду. Хвала и мојој саветници Анкици Јукић и Вањи из “Чепом до осмеха”. Никада се нисам бавио ко је које националности. Нема никаквих ратохушкачких изјава. Па, ми смо страдали у 20. веку за наредних пет векова. Шта да радимо да идемо да разујемо? Па, ко је луд да ратује. Имам двојицу синова, шта треба да идемо да ратујемо. Нису нас учили довољно о Јасеновцу и срамно је што су исти контекст стављали усатше и четнике, срамно је што су све ставили у потпуно исти контекст да не би кварили братство - јединство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (88)

КУРТИ САД И ВОЈСКОМ УПАДА НА СЕВЕР КИМ: Приштина задала још један озбиљан ударац миру у нашој јужној покрајини