ВОЈСКА СРБИЈЕ СВЕ ЈАЧА: Стефановић - "Грађани да буду спокојни, Вучић је значајно повећао плате војницима"

Novosti online

13. 08. 2022. у 16:57

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да одлука председника Александра Вучића да Војска Србије и њено јачање имају приоритет и у наредном периоду, јасна порука грађанима Србије да могу да буду спокојни и да не треба да брину за безбедност земље.

ВОЈСКА СРБИЈЕ СВЕ ЈАЧА: Стефановић - Грађани да буду спокојни, Вучић је значајно повећао плате војницима

Фото mod.gov.rs

- Одлука председника Вучића да Војска Србије и њено јачање буду важан приоритет и у наредном периоду, јасна је порука грађанима Србије да могу да буду спокојни и да не треба да брину за безбедност наше земље - рекао је Стефановић.

Министар је посебно указао на значај новог повећања плата за војнике, које је председник Вучић јуче најавио.


- Хоћу да истакнем и да сви који чине наш систем одбране и те како разумеју сложеност ситуације у свету, те је одлука о новом повећању плата за наше војнике, коју је председник јуче саопштио, утолико значајнија. Подсетићу да ће то бити четврто повећање плата за нашу војску у року од две године, што ће бити од огромне важности за њено јачање, али и јасно показује колико наша држава цени своје људе у униформи - истакао је министар.

Он је, истовремено, пружио подршку председнику Србије за увођење редовног служења војног рока и рекао да је то веома важан аспект за укупну спремност и добру организацију нашег система одбране.


- Истовремено, директна подршка председника за опцију редовног служења војног рока веома важан је аспект за укупну спремност и добру организацију нашег система одбране. Уз сталну и промишљену модернизацију наших оружаних снага, коју ћемо наставити и у будућем периоду, Србија наставља да развија своје одбрамбене снаге на највишем нивоу, као један од својих најважнијих државних приоритета.
 
Само на овај начин, кроз континуирано јачање нашег система одбране, Србија може да осигура нашим грађанима пуну безбедност, заштиту нашег суверенитета, али и да оствари све друге постављене циљеве и приоритете - закључио је Стефановић.

БОНУС ВИДЕО: Репортер "Новости" на позицијама руске војске
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери