ВЕСИЋ: Курти уместо сарадње бира рат, у томе нема подршку ни свог народа

Novosti online

12. 08. 2022. у 11:25

ЈУТРОС на телевизији Прва, народни посланик Горан Весић, говорио је о предстојећем састанку председника Вучића и Албина Куртија и том приликом рекао да на жалост од тог састанка не очекује велики помак.

ВЕСИЋ: Курти уместо сарадње бира рат, у томе нема подршку ни свог народа

Фото: П. Митић

- Разлог зашто од предстојећег састанка на жалост не очекујем ништа, јесте тај што је за дијалог потребно двоје.

Са једне стране имате председника Вучића који је отворен за дијалог, који није одбио ни један разговор, ишао је да разговара и са Куртијем и са његовим предходницима.

Увек је био био спреман да разговара и да направи компромис у интересу мира.
Опет на другој  страни имате Куртија који не жели дијалог, јуче је председник Вучић најавио шта Курти планира на северу Косова и то је само наставак онога што је покушао 31.јула на 1. август наставк свих оних активности од када је премијер- рекао је Весић.

- На челу привремених институција у Приштини имате човека који или не жели да разуме, а по мом мишљењу чак намерно не разуме процесе који се дешавају на Балкану.

Дакле ми на Балкану имамо процес “Отворени Балкан”, у којем учествују Србија, Северна Македонија и Албанија.

То је процес у којем се укудају пасоши, где се ствара заједничко тржиште робе и капитал и где заједнички креирамо своју будућност.

Курти уместо да бира сарадњу и комуникацију са другима он бита рат и покушај да се изазову сукоби.

На жалост он то ради из унутрашњих политичких разлога, зато што је изгубио локалне изборе а нема својим бирачима шта да понуди.

За разлику од Србије, где председник Вучић својим грађанима обезбеђује повећање животног стандарда, нове фабрике, повећање пензија, повећање минималца, веће плате за запослене у управи, нове путеве.

Курти својим грађанима нуди рат и све док је он на челу привремених институција ми ћемо увек имати пробелм са човеком који уместо сарадње бира рат- каже Весић.

- Председник Вучић сигурно одлази на тај састанак са добром вером и жељом да се направи први помак. Као што је увек говорио и говориће: “Боље сто дана преговарати, него један секунд ратовати”. На жалост због свега овога нисам уверен да ће доћи до неког помака, јер имате једну апсолутно апсурдну ситуацију где сви грађани из Тиране могу са личном картом да дођу и раде у Београд и обрнуто али зато се нашао тамо неки Курти да забрани да у Приштину идемо са личном картом и то није нормално. За Куртија је “Отворени Балкан” смртна казна, јер показује да Албанци и Срби могу да сарађују да немамо никакв проблем. Као што сарађујемо са албанцима из Албаније можемо и са Албанцима са Косова, али то не жели један човек, Албин Курти, чак је и по истраживању јавног мњења на КиМ већина Албанца против онога што Курти ради. То вам само јасно говори да обичан народ не жели рат и сукоб, већ мир и сарадњу- закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

БРНАБИЋЕВА ПУТУЈЕ У ЈАПАН: Присуствоваће државној сахрани Шинза Абеа