СРБИ СА СЕВЕРА РАЗГОВАРАЛИ СА КОМАНДАНТОМ КФОРА: Представници Српске листе и градоначелници на састанку са генералом Кајаријем (ФОТО)

Д. З.

11. 08. 2022. у 18:26

ОЧУВАЊЕ мира и стабилности је наш примарни циљ, због тога КФОР мора остати гарант да безбедносна ситуација на Косову неће ескалирати, услед неслагања са Приштином и најава да ће се после 1. септембра наставити са спровођењем одлуке о пререгистрацији возила и издавањем улазно излазних докумемата-наводи се у саопштењу председника СЛ Горана Ракића и градоначелника општина са Севера Косова који су се у четвртак састали са командантом КФОР-а.

СРБИ СА СЕВЕРА РАЗГОВАРАЛИ СА КОМАНДАНТОМ КФОРА: Представници Српске листе и градоначелници на састанку са генералом Кајаријем (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

- Ми смо одлучни да као легитимни представници Срба, радимо на решењима којима би се превазишле тензије али за тако нешто нам је потребна конструктивност и супротне стране, што сада није пример већ се доношењем једностраних одлука и инсистирању на спровођењу истих, ситуација додатно компликује, а то није добро ни за кога - поручили су на састанку у Северној Митровици, председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелници општина са Севера Косова, Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић током састанка са командатом КФОР на Косову, генерал-мајором Ференц Кајаријем.

Фото: Д. Зечевић

Фото: Д. Зечевић

Министар Ракић и четири градоначелника су били изричити у захтеву да Косовске безбедносне снаге не могу на Север Косова без одобрења КФОР-а. Истакли су да је мандат КФОР-а који проистиче из Савета безбедности Уједињених нација 1244, када је у питању допринос безбедном окружењу, нешто на чему се мора константно радити.

Фото: Д. Зечевић

- Учинићемо све да народ на овим просторима живи боље и управо зато инсистирамо на успостављању Заједнице српских општина, чији ће механизми допринети нашим намерама и никако неће бити претња свима онима који мисле да њено формирање може било кога да угрози - речено је на састанку на којем је истакнуто да ће комуникација због нестабилности безбедносне ситуације, бити интензивнија у наредном периоду.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: МиГ-29 - Чувар српског неба

БОНУС ВИДЕО: НАША СВЕТИЊА - МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ - Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом