ДАЧИЋ ЗА "НОВОСТИ" ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Сложили смо се да СНС и СПС треба да наставе сарадњу, то је у интересу Србије

В. Н.

11. 08. 2022. у 13:53

ИМАЈУЋИ у виду да делимо исте политичке циљеве председник Александар Вучић и ја смо мишљења да треба да наставимо нашу политичку сарадњу у најбољем интересу Србије и у овим тешким и турбулентним временима која су пред нама.

ДАЧИЋ ЗА НОВОСТИ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Сложили смо се да СНС и СПС треба да наставе сарадњу, то је у интересу Србије

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Наставићемо наше разговоре већ почетком следеће недеље, а након тога ћемо наше предлоге о наставку сарадње упутити на одлучивање страначким органима.

То је за "Новости" изјавио лидер социјалиста Ивица Дачић, после састанка са првим човеком државе и Српске напредне странке Александром Вучићем, чија тема је била формирање нове Владе. Напомињући да је са председником напредњака говорио у име целе своје изборне листе, Дачић је казао и да данас није било речи о персоналним решењима:

- На састанку је изражена заједничка сагласност око наставка наше политичке сарадње. Председник Вучић и ја смо оценили да су постигнути историјски резултати у последњих десет година, колико траје и наша коалиција. Те историјске промене видљиве су у свим областима: од финансијске консолидације, раста производње и страних инвестиција, стопе запослености, изградње инфраструктурних објеката широм земље...Једном речју створени сви предуслови за економски просперитет и бољи стандард грађана.

Дачић каже да се са својим саговорником сложио и да је на међународном плану ојачана позиција Србије " која данас представља важан фактор у свету, која има најближе односе са свим најважнијим државама, која успева да налази нове пријатеље, а да не изгуби ниједног старог.

- Констатовали смо, такође, да је питање Косова и Метохије поново враћено на дневни ред и да се без Србије не може доносити одлука о статусу. Такође, захваљујући нашим напорима 23 земље повукле су признавање независности Косова. И оно што је најбитније - у Србији захваљујући нашој коалицији постоји политичка стабилност што је предуслов за напредак земље - закључио је лидер СПС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (2)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо