ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Једино што зна јесте да дува у ратне трубе

Д. З.

10. 08. 2022. у 14:31

ЈЕДИНО што Аљбин Курти зна јесте да дува у ратне трубе и води политику претњи и уцена што сведоче и његове последње изјаве којима је још једном потврдио да жели сукобе и да ужива да о рату говори свакога дана - саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, поводом последњих изјава Аљбина Куртија.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Једино што зна јесте да дува у ратне трубе

Фото: Принтсцреен/ТВ Пинк

Петковић истиче да је својим једностраним одлукама по питању српских регистарских таблица и личних докумената, Курти погазио све споразуме, припремајући насиље на северу.

- То је потврдио и данас најављујући како од 1. септембра Приштина наставља са тзв. реципроцитетом, који има за циљ укидање српских докумената и регистарских таблица. Инсистирање Београда и међународне заједнице да Курти повуче своје противправне и једностране мере, имало је за циљ да се шанса да дијалогу и разговорима у Бриселу, на чему све време инсистира председник Александар Вучић, како бисмо сачували мир и стабилност на терену-навео је у саопштењу за јавност Петковић који опомиње да Курти уместо да формира Заједницу српских општина чиме би Срби добили своја колективна права и повећану безбедност, наставља са својим милитантним плановима чија је крајња намера протеривање српског народа и институција државе Србије са простора Косова и Метохије, а то му, како истиче, неће поћи за руком.

- Београд је увек спреман да преговара и разговара о решењима која су применљива и одржива на терену, али да неко напада српски народ и одузима му документа је апсолутно неприхватљиво.Нити су српске таблице Милошевићеве таблице како говори Курти, нити су српске личне карте илегалне, па да их Курти замењује документом на 90 дана, као да су Срби странци на КиМ - истиче Петковић.

Права

- Срби на КиМ поседују документа државе Србије која важе у складу са свим њеним прописима, Уставом и законима и додатно нису у супротности ни са једним споразумом из Брисела. Зато би Курти насилно да укида српска документа, јер добро зна да за то нема упориште ни у једном споразуму. Срби ће наставити да чувају мир и стабилност, али ће чувати и свој останак и опстанак на КиМ и своја загарантована права, која Аљбин Курти крши - наводи Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (0)

ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ СТАЉИНОВЕ ДЕЦЕ: Његов коментар после синовљевог неуспелог самоубиства је ЈЕЗИВ, ћеркин живот строго контролисао