МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Деоница обилазнице око Зрењанина пуштена у саобраћај

Novosti online

09. 08. 2022. у 12:11 >> 12:16

ЦИЉ Владе Републике Србије и председника Ачлександра Вучића је да Зрењанин буде индустријски центар, не само Војводине, већ и читаве Србије.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Деоница обилазнице око Зрењанина пуштена у саобраћај

Foto: Ministarstvo

 - Поносан сам што смо успели да завршимо и четврти сектор Обилазнице око Зрењанина, јер као што је већ познато обилазнице су кључне за потпуно измештање теретног саобраћаја из града, што уједно представља и смањену емисију штетних гасова, али и добар предуслов за развој индустрије, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - рекао је министар Томислав Момировић након пуштања у саобраћај деонице Обилазнице око Зрењанина.

 - Није случајност што смо убрзали радове на овој обилазници и у плану је да на пролеће почнемо са радовима и на петом сектору чија је дужина нешто краћа од 4 км, а са комплетно завршеном обилазницом теретни саобраћај заиста изместимо из града - рекао је Момировић.

Фото: Министарство

Министар Момировић је додао да је циљ Владе Републике Србије и председника Ачлександра Вучића да Зрењанин буде индустријски центар, не само Војводине, већ и читаве Србије.

 - Очекујем да ће се изградњом Обилазнице око Зрењанина и уз планирани ауто-пут дуплирати економија у овом граду, која би тиме постала мотор развоја наше земље, и ми се нећемо зауставити док то и не урадимо - закључио је Момировић.

Отварањем деонице Обилазнице око Зрењанина присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је том приликом објаснио колика је важност овог пројекта.

 - То је нова развојна шанса града, смањени број возила у граду, мање загађења, гужва и хабања градских улица и верујем да ћемо заједно са Владом Републике Србије, ресорним министарством и са ЈП „Путеви Србије“ дочекати да завршимо и последњу деоницу - навео је градоначелник Салапура.

Укупна дужина Обилазнице око Зрењанина износи 15 км., и омогућиће потпуно измештање транзитног саобраћаја из градског језгра који сада долази из правца Новог Сада, Кикинде, Сечња, Српске Црње и са неколико локалних путева. Након пуштања у саобраћај Обилазнице око Зрењанина, министар Момировић је присуствовао радном састанку са представницима града Зрењанина, а главне теме састанка су биле наставак последње фазе изградње обилазнице као и почетак градње ауто-пута.

БОНУС ВИДЕО:

ДЕЈСТВО РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Извештачи "Новости" на положају у близини Јасиновате

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери