ВЕСИЋ: Вучић није одбио ни један дијалог, боље је сто пута разговарати него ратовати

Novosti online

07. 08. 2022. у 13:11

НАРОДНИ посланик, Горан Весић, рекао је за телевизију Пинк да на дешавања на Косову и Метохији можемо да утичемо одговорним понашањем, што и чинимо.

ВЕСИЋ: Вучић није одбио ни један дијалог, боље је сто пута разговарати него ратовати

Фото Танјуг

- Ситуација на Косову и Метохији је много боља него 2012. године, ако уопште можемо да причамо о бољој ситуацији, с обзиром да је нама тај део наше територије одузет Резолуцијом 12/44 Уједињених нација. У последњих десет година захваљујући политици Александра Вучића, 23 земље су повукле једнострано признање те самопроглашене независности.

- Данас 101 земља света од 197 колико их има у Уједнињеним Нацијама не признаје самопроглашену несависност КиМ. Председник је успео да врати на сто највећих светских сила питање КиМ, што није био случај 2012. године - каже Весић.

- Наша ситуација је 2012. године била још тежа јер, морам да кажем, захваљујући глупој одлуци, тадашњег министру спољинх послова Вука Јеремићу, да иде пред међународни суд правде, који су већином чиниле судије из земаља које су већ признале ту самопроглашену независност, ударен је печат на ту самопроглашену независност - рекао је Весић.

Весић је истакао, да оно што се десило 1. августа је показало да одговорном политиком придобијамо све више савезника.

- Курти је по први пут усамљен, чак и САД које подржавају ту несависност нису биле за ескалацију сукоба. Чак је и Албанија по први пут направила неку врсту дистанце од онога што ради Курти, Еди Рама му је поручио или да изабере сарадњу и “Отворени Балкан” или да бира рат. Аљбин Курти све ово ради чисто из политичких разлога, изгубио је локалне изборе, нема шта да понуди својим грађанима, ни боље плате, ни енергетску безбедност ни бољи животни стандард једино што може да им понуди је рат.

- Већина косовских албанаца по истраживању њиховог јавног мњена је против одлуке Куртија, дакле он све ово ради против одлуке већине својих грађана које треба да представља. Од њега су се дистанцирале и Албанија и Сједињене Америчке Државе и то је наша велика победа - казао је Весић.

- Председник Вучић ће 18. августа ићи на раговоре, као што се зна никада није одбио ни један дијалог јер боље је сто пута разговарати него ратовати. За нас је важно да имамо јединство око Косова и Метохије, то значи да све странке треба да имају јединствен став, у нашем Уставу пише какав је статус Косова и Метохије и због тога треба да имамо јединствену политику и да стојимо иза тога - закључио је Весић.

БОНУС ВИДЕО - ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПОНОВИО У ТИРАНИ: Независно Косово је кршење међународног права

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (45)

ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ СТАЉИНОВЕ ДЕЦЕ: Његов коментар после синовљевог неуспелог самоубиства је ЈЕЗИВ, ћеркин живот строго контролисао