ВУЧЕВИЋ ОСУДИО ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРЕМА ЧЛАНУ РЕМ: Начистичким симболима није место у Српској Атини

Novosti online

06. 08. 2022. у 14:18

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић огласио се поводом графита мржње и претњи упућене Милораду Вукашиновићу, члану Савета Регулаторног савета за електронске медије (РЕМ), истакао да начистичким симболима није место у Српској Атини.

ВУЧЕВИЋ ОСУДИО ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРЕМА ЧЛАНУ РЕМ: Начистичким симболима није место у Српској Атини

Фото Ж. Кнежевић

– Најоштрије осуђујем исписивање графита мржње који представља претњу и покушај застрашивања једног од чланова РЕМ – а, новинара и публицисте из Новог Сада Милорада Вукашиновића. Нацистичким симболима није место у слободарској Србији, а град Нови Сад ће се, како сам више пута поручио, свим силама борити против ширења мржње, националне и верске нетрпељивости, и свих облика насиља. Очекујем од надлежних државних органа да писце графита што пре идентификују и процесуирају, и да предузму све активности у превентивном смислу како би заштитили угледног новосадског новинара. Понављам, Нови Сад је град који се поноси својом мултикултуралношћу и солидарношћу, и увек ће одлучно брани нулти степен толеранције према сваком виду насиља – истакао је градоначелник Вучевић.

Кукасти крст на згради

Подсећамо, на фасади зграде у Новом Саду у којој живи Милорад Вукашиновић, члан РЕМ, јутрос је осванула порука са кукастим крстом. Случај је пријављен полицији.

Вукашиновић истиче да је ово логична последица кампање коју поједини медији, у сарадњи са невладиним организацијама, спроводе већ месецима.

Фото: Приватна архива

 

– Раде то с циљем дискредитације не само одлуке о додели националних дозола него и против чланова Савета РЕМ –а који су свој посао обавили су складу са законом и правилима струке. Исписивање порука са нацистичким симболима јасан је показатељ да они који то раде и сами имају нацистичку свест – наглашава Вукашиновић додајући да је и пре два дана на улици у Новом Саду истим поводом доживео провокацију од стране једног човека.

Овај познати новинар и публициста подсећа да је и раније, уређујући врло гледану емисију „Геополитика“, у којој су о актуелним темама, укључујући и нацификацију хрватског друштва, неспремног да се суочи са темама из своје прошлости и садашњости, добијао претње.

(НСуживо)

БОНУС ВИДЕО - ПОГРОМ СРБА ИЗ КРАЈИНЕ: "Олуја" - злочин без казне

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

СРАМОТА НА РОЛАН ГАРОСУ: Један од фаворита за титулу прошао даље уз невероватну помоћ судије (ВИДЕО)