ЛУТОВЦА ГУРАЈУ ДО "СПИКЕРА": Договори о конститутивној седници парламента

С. С. Р.

29. 07. 2022. у 20:23

ПРЕДСТАВНИЦИ изборних листа наставили су консултације око конститутивне седнице Народне скупштине заказане за 1. август, а највише се полемисало око потпредседничких места и одбора.

ЛУТОВЦА ГУРАЈУ ДО СПИКЕРА: Договори о конститутивној седници парламента

Фото П. Милошевић

Према плану, пет позиција требало би да буде подељено по кључу три за власт - СНС, СПС и СВМ, а два опозицији, која су, по величини посланичког клуба припали "Уједињенима за победу Србије" и коалицији НАДА. Ипак, део опозиције из "Морамо" уз ДС желе да имају свог кандидата за потпредседника, и да то буде Зоран Лутовац.

Из "Уједињених" су саопштили да уколико ове странке желе да имају потпредседника треба да формирају један посланички клуб који би у том случају био најбројнији опозициони, а не четири колико су најавили. Ипак, предлажу и да се попуни и шесто потпредседничко место, које би онда могао да добије управо Лутовац.

Када су у питању одбори, од укупно 20, опозиција ће имати председничка места у пет. Ипак, коначна решења, али и име председника парламента знаће се сутра, после седнице Председништва СНС, странке која ће предложити "спикера" Скупштине. Након тога, будући посланици одржаће још једне консултације како би се коначно договорили о заседању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

БРУКА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Новинари терали Циципаса да се одрекне речи да је Ђоковић најбољи свих времена, овако се све завршило!