ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ИНСИСТИРАЊА НА "ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ": Од нас не желе пијетет, већ правну формулацију коју би искористили

Новости онлајн

13. 07. 2022. у 21:34

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас у великом интервјуу Вучић говорио је о запаљивој реторици из политичког Сарајева на дан сећања на злочин у Сребреници, као и о томе зашто ове године није отишао у Сребреницу.

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ИНСИСТИРАЊА НА ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: Од нас не желе пијетет, већ правну формулацију коју би искористили

Фото: Пинк притскрин

Он је рекао да није отишао у Сребреницу јер није добродошао и није изговорио "магичну реч" коју они желе да чују.

Председник је објаснио шта се крије иза инсистирања на причи о "геноциду у Сребреници".

- Од нас не желе пијетет, већ правне формулације које би политички искористили, - компензационе мере и укидање Републике Српске, упозорио је Вучић говорећи о Сребреници. 

Иду на помен у Сребреницу, али не и у Јасеновац

Подсетимо, председник је нагласио и да ми разумемо многе странце зашто иду на помен у Сребреници, али да није јасно зашто не оду на помен жртвама у Јасеновцу. Истиче да ми Срби никада нећемо моћи да схватимо како нам соле памет о територијалном интегритету Украјине, али су погазили територијални интегритет Србије.

- Наш одговор мора да буде озбиљан и одговоран, јачање наше националне свести и јачање веза са нашим народом. То није стварање Велике Србије, већ чување нашег писма и нашег језика - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну